ANNONCE

Drastisk fald i antallet

2. september 2020 14:48 | Af: Ritzau Fokus

Der er sket et stort fald i antallet af indlagte.

Drastisk fald i antallet
Indlagte coronapatienter er på det laveste antal siden 16. august. Der er 15 indlagte onsdag. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

Yderligere 111 personer er blevet smittet med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Dermed er der igen over 100 nye smittetilfælde, efter at der to dage i træk har været under 100 nye daglige tilfælde.

Antallet af indlagte coronapatienter falder med fem til 15. Det er det laveste antal siden 16. august, hvor der var 12 indlagte. Ud af de 15 indlagte befinder fire sig på intensiv, hvoraf de to af dem får hjælp af respirator. Inden for det seneste døgn er der to færre, der er tilkoblet en respirator.

Der er registreret ét nyt coronarelateret dødsfald inden for det seneste døgn. Det bringer det samlede antal døde med coronasmitte på 626, siden virusset første gang blev påvist i Danmark i slutningen af februar.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skrev tirsdag på twitter, at kontakttallet er steget til 0,9 fra 0,8. Det betyder, at ti smittede i gennemsnit smitter ni andre.

Siden tirsdag er yderligere 18.362 personer blevet testet for coronavirus. Dermed er det samlede antal testede personer nået op på 1.784.934. Det skal ses, i forhold til at der er blevet foretaget 2.526.753 prøver. Forskellen mellem tallene skyldes, at en person være blevet testet flere gange.

– De færre indlagte er nok udtryk for, at det i høj grad er de unge, der bliver smittet, mener Christian Wejse, speciallæge i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet.

Ifølge ham er der en stigning i hvor mange unge, der bliver testet. Det kan skyldes studiestart, nedlukning eller smittede venner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu