Dreng og pige tæsket og truet af jævnaldrende

18. december 2018 20:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Pigen lever med en varig synsskade. Drengen blev overfaldet mere end én gang.

Dreng og pige tæsket og truet af jævnaldrende
Fem personer blev dømt i sagen.
Del:

Fem personer blev mandag idømt mellem fem og 10 måneders ubetinget fængsel ved retten i Horsens som følge af en grov voldssag. Episoden er fra maj 2018, hvor en 16-årig afholdte fødseldagsfest på en privat adresse i Hedensted.

Sydøstjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at fem personer dukkede uanmeldt, og uinviteret op, til festen. Værten og hans 16-årige ven forsøgte at få de uindbudte til at gå. De nægtede og lavede en del ballade på stedet.

Diskussionen udviklde sig til, at den 16-årige blev skubbet omkuld. Han blev slået og sparket gentagne gange på kroppen og i hovedet. Ved retten kom det frem, fra vidner og videooptagelser, at en mand  råbte “I fucking sparker til,” under overfaldet.

En 16-årig pige forsøgte at standse en af de mange voldsmænd, hvilket gjorde, at hun blev slået gentagne gange i hovedet med knytnæve. Hun lever i dag med en varig synsskade som følge af slagene.

Trusler

To måneder senere blev den 16-årige passet op af en af de fem voldsmænd. I en gyde blev hen beordret til ikke at udtale sig i retten og til generelt at “holde kæft over for folk.” Gerningsmanden tog kvælertag på den 16-årige og sparkede ham i maven. Offeret stak af og kontaktede politiet.

Derfor blev én af dem fem dømt for både vold og trusler. En af de dømte har syrisk baggrund og han blev en advarsel som følge af udlændingeloven.

“En advarsel betyder, at han ikke bliver udvist, men at han er blevet advaret om, at han risikerer udvisning, såfremt han fortsætter med at begå kriminalitet,” skriver politiet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu