ANNONCE

Driller opvaskeren? Det her gør du forkert

30. januar 2020 17:30 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Synes du ikke, at det, du putter i opvaskemaskinen, er rent? Så begår du måske disse fejl.

Det virker ikke ligefrem, som om det er en videnskab at fylde en opvaskemaskinen. Men måske bør du tænke lidt mere over, hvor og hvordan du placerer dit beskidte service i din opvaskemaskine.

For der findes en lang række almene fejl, der i sidste ende gør, at dine tallerkener, kopper, knive og så videre ikke bliver rent, skriver Huffington Post.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke fejl der ofte begås.

Sæt det i system

Når opvaskemaskinen skal fyldes op, har de fleste af os et system, som vi følger. Men hvis du skal fylde din opvasker på den mest optimale måde, så er der nogle generelle regler, du kan gå ud fra.

På øverste hylde bør du placere glas, krus og mindre skåle, ligesom at det også er her, du skal placere dit plastik. Hvis du placerer dine plastikbokse eller låg på den nederste hylde, er der risiko for at de ændrer form, fordi det er i bunden, at maskinen er varmest.

Større service som grydesker, paletter og andet bør også ligge på den øverste hylde, da de vil dække for andet service, hvis de bliver placeret i bestikholderen.

På den nederste hylde bør større ting som gryder og pander stå samt tallerkener og store skåle.

I bestikholderen bør skeer og gafler stå oprejst, mens knive skal stå med skaftet øverst, så du ikke skærer dig, når du tømmer opvaskeren.

Gør opvaskemaskinen rent

Det virker måske lidt som dobbeltarbejde, men hvis du vil sikre dig, at din opvaskemaskine fungerer mest effektivt, så skal den altså også rengøres regelmæssigt.

Hvis du ikke orker den helt store rengøring, kan du som minimum fylde sæbedispenser med hvid eddike og tænde for maskinen, der skal være tom.

Du bør dog engang imellem tjekke opvaskemaskinen for madrester, der kan gemme sig i maskinens kroge samt tjekke filteret i maskinen. Gør du ikke det, begynder opvaskemaskinen at lugte.

I galleriet ovenfor kan du også de ting du ALDRIG må putte i opvaskemaskinen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu