ANNONCE

Drøje hug til politiet fra Kai Vittrup

10. august 2012 09:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Drøje hug til politiet fra Kai Vittrup
Billede mangler

Tidligere chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Kai Vittrup er helt uforstående over, at stadsadvokaten ikke kan finde de betjente, der foretog en forkert anholdelse under COP15.
Politifolkene skulle anholde en eftersøgt topterrorist, men anholdt fejlagtigt en flyttemand og det par, som flyttemanden skulle flytte for.
– En situation som den, hvor du får at vide, at en er efterlyst eller sigtet for terrorisme, så ligger det helt fast, at i det system jeg fungerede i, ville man vide nøjagtig, hvem der blev sendt ud, og hvem der skulle gøre hvad, siger Kai Vittrup til dr.dk
Han har stået for at udvikle et operationelt koncept, der netop forklarer, hvordan den slags operationer, som politifolkene stod i, skal håndteres.
Men betjentene anholdt de forkerte, og det har ikke været muligt for statsadvokaten at finde frem til betjentene, der foretog operationen og anholdelserne.
De anholdte har efterfølgende klaget over den behandling, de fik under anholdelsen.
Ifølge Kai Wittrup kan det dog ikke lade sig gøre at foretage en anholdelse som led i den slags operationer, uden at det bliver registreret.
– Nej, nej, nej, nej. Det er totalt udelukket. Hvis man har anholdt nogen, så ved man selvfølgelig, hvem der har gjort det. Alt andet er fuldstændigt idioti, og det er helt udelukket, siger Kai Vittrup til dr.dk.
De fejlagtigt anholdte har klaget over anholdelsen og betjentenes behandling af dem, men efter to et halvt år kastede statsadvokaten torsdag håndklædet i ringen. Betjentene er umulige at opspore, lyder det.
I dag er Kai Vittrup ude af den danske politistyrke, men arbejder for det Saudi Arabiske grænsepoliti.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu