ANNONCE

Dronning benåder morder efter heltedåd

18. oktober 2020 07:43 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Hans dom på 17 år forkortes med 10 måneder.

Dronning Elizabeth har benådet en dømt morder, der hjalp med at stoppe et terrorangreb ved London Bridge i november 2019.

42-årige Steven Gallant var på udgang fra fængslet, da han blev fanget midt i et knivangreb ved London Bridge i London. Det skriver The Guardian.

Her greb den 42-årige morder resolut en narhval-tand og konfronterede terroristen Usman Khan, der forinden havde knivdræbt to mennesker i et islamisk terrorangreb.

Gallant blev i 2005 idømt 17 års fængsel for drabet på brandmanden Barrie Jackson, som han slog ihjel uden for en pub i Hull. Hans straf forkortes dermed med 10 måneder.

Barrie Jacksons søn, Jack Jackson, fortæller til The Guardian, at han har blandede følelser over løsladelser:

– Det, der skete på London Bridge viser jo, at folk kan ændre sig, konstaterer han. Han udelukker heller ikke at mødes med sin fars drabsmand.

Begge på udgang

På den skæbnesvangre dag i 2019 var både Gallant og terroristen, Khan, på udgang fra fængslet.

De deltog begge i konferencen Learning Together, der handlede om at rehabilitere tidligere straffede. Khan var tidligere dømt for at planlægge terror i 2012.

Pludselig greb Khan to knive og angreb og dræbte Jack Merritt og Saskia Jones, der var arrangører af konferencen. Det fik Gallant til at gribe narhval-tanden og jage Khan ud på London Bridge, hvor han blev dræbt af politiet.

Jack Merritts far, David Merritt, mener, at Steven Gallant har gjort sig fuldt fortjent til sin benådning:

– Det er fantastisk. Han og Jack var tætte, og han har virkelig ændret sig og reformeret sit liv. Jeg er så glad på hans vegne, siger David Merritt.

Jack Merritt havde via Learning Together været Steven Gallants mentor i fængslet.

Den seneste drabsmand, der blev benådet af dronningen, var tidligere IRA-boss og politiinformant Sean O’Callaghan, der blev løsladt for næsten 25 år siden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu