ANNONCE

Dronning død med corona

9. juli 2020 22:09 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Hun hjalp selv aktivt i kampen mod corona.

Dronning død med corona
Dronning blev først indlagt på hospitalet på grund af komplikationer med Covid-19. Sygdommen endte med at koste hende livet. Genrefoto: HANDOUT / SCANPIX

Dronning Noloyiso Sandile er død af Covid-19. Hun var det regerende medlem af den kongelige familie amaRharhabe. Det skriver BBC.

56-årige Dronning Noloyiso blev regent, da hendes mand kong Maxhoba Sandile døde i 2011 og hendes søn var for ung til at blive regent.

I bunden af artiklen kan du se et billede af dronningen. 

Hun var regent for den Østlige del af Cape, som er en ud af flere provinser i Sydafrika. Landet har nemlig 7 officielt anerkendte regenter, der repræsenterer forskellige etniske grupper og klaner.

– En bastion af traditionelle værdier og en inspirerende og principfast leder af sit folk, sådan beskriver Sydafrikas Præsident Cyril Ramaphosa dronningen.

Hjalp med at bekæmpe corona

Ifølge Præsidenten var hun en forgænger for kvinder, der udfordrede det patriarkalske samfund i provinserne. Hun var også en vigtig del af kampen mod corona.

– I en tid hvor vi har stået overfor en alvorlig sundhedskrise i form af corona, har dronning Noloyiso aktivt skaffet opbakning for den nationale indsats for at bekæmpe pandemien, fortæller præsident Cyril Ramaphosa og fortsætter: 

– Den samlede front blandt de syv riger har i denne henseende været afgørende for at redde liv og vi skylder dronningen en tak for den rolle hun spillede for at få dette til at lykkedes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu