Teaterrenovering dyrere end forventet

11. november 2017 08:27 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Renoveringen af Dronning Dorothea Teatrets bygning i Zahnsgade har vist sig at være mere omfattende og dyrere end forventet. Det oprindelige budget holder derfor ikke, men der er bred enighed i Kulturudvalget om, at der skal arbejdes på at finde en løsning.

Teaterrenovering dyrere end forventet
Renoveringen af Dronning Dorothea Teatrets bygning i Zahnsgade har vist sig at være mere omfattende og dyrere end forventet. Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Facaden på den bevaringsværdige bygning i Zahnsgade i Kolding, hvor Dronning Dorothea Teatret har domicil, er i fuld gang med at blive renoveret.

Arbejdet har undervejs vist sig at blive langt mere omfattende og dyrere end først forudset, og det betyder, at den oprindelige bevilling på en million kroner til renoveringen ikke rækker.

Kulturudvalget har derfor på udvalgsmødet onsdag bemyndiget formand Jesper Elkjær til at træffe beslutning om, der skal sendes en indstilling til Økonomiudvalgs-mødet den 20. november om en ekstra bevilling.

– Det er en rigtig træls situation teatret er havnet i, og derfor glæder det mig også, at vi her midt i en valgkamp, har været enige i Kulturudvalget om, at vi skal lægge os i selen for at finde den bedst mulige løsning, siger formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær i en pressemeddelelse.

Vil have overblik over uforudsete udgifter

By- og Udviklingsforvaltningen arbejder i øjeblikket på at få et overblik over de uforudsete udgifter og omfanget af det arbejde, der mangler for at færdiggøre renoveringen.

Først herefter vil forvaltningen endeligt kunne vurdere udgifterne og størrelsen på en eventuel ekstrabevilling.

Formand for Dronning Dorothea Teatret Jacob S. Knudsen er ærgerlig over, at udgifterne er blevet større end forventet, men glæder sig over, at kommunen nu går ind i sagen.

– Vi står med en renovering, der er halvvejs færdig midt i Kolding by, så vi kan ikke bare stoppe op. Men vi har ikke flere penge og derfor er det også en stor lettelse, at Kulturudvalget i dag har tilkendegivet, at de vil kigge på løsningsmuligheder, siger Jacob S. Knudsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu