ANNONCE

Dronning Elizabeth bliver på tronen af én grund

12. april 2021 08:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Royal historiker kan ikke forestille sig, at dronningen træder tilbage nu

Dronning Elizabeth bliver på tronen af én grund
Prins Philip var dronningens faste støtte. Men tabet af ham får ifølge eksperter ikke Elizabeth til at gå på pension. Foto: Boris Roessler/Scanpix.

Dronning Elizabeth er mere alene end nogensinde som dronning af England. Prins Philips død betyder, at monarken har mistet sin nærmeste allierede i det helt specielle liv, det er at være regent. Det skriver The Guardian.

The Guardian refererer til John Major, der var britisk premierminister fra 1990 til 1997, der talte om Elizabeth og Philips forhold i et interview på BBC.

– Der er få mennesker, hun virkelig kan åbne op over for, som hun kan tale frit fra leveren med, siger John Major.

Støtten

John Major mener, at Elizabeth kunne læsse alt af på Philip. Prinsen var hendes støtte gennem alle udfordringer og op- og nedture, og som hendes mand kunne han helt fysisk støtte hende som ingen andre kunne.

– Han kunne lægge armene omkring hende og sige, at det hele nok skulle gå, siger John Major.

Men ægtemandens død betyder ikke, at Dronning Elizabeth lægger krone og titel fra sig og abdicerer fra tronen.

The Guardian har talt med royal historiker Hugo Vickers, der understreger, at det på ingen måde kan komme på tale.

Det gør man ikke

Dronningen er slet og ret blevet salvet, da hun blev kronet. Den rituelle handling betyder, ifølge Hugo Vickers, at hun har indgået en pagt med Gud.

– Og så abdicerer du ikke, siger Hugo Vickers.

Hugo Vickers peger blandt andet på, at det i 2022 er 70 år siden, at Elizabeth blev dronning. Det jubilæum vil hun ikke gå glip af, ifølge den royale historiker. Han mener, at det er fulstændig ulogisk, at Elizabeth skulle forlade tronen så tæt på sit jubilæum.

– Det bliver en fantastisk anledning til at feste. Og jeg håber, at hun er klar til det til den tid, siger Hugo Vickers til The Guardian.

Han siger også, at England har brug for Dronning Elizabeth og den erfaring hun har som regent. Han peger på, at hun fortsat lever et aktivt liv og ser ud til at have det godt, fraset tabet af Philip.

Gør det ikke alene

Det betyder dog ikke, at dronningen skal trække læsset for det Britiske Kongehus alene i fremtiden. The Guardian skriver, at dronningen har fået hjælp til at passe de officielle pligter, siden Prins Philip trak sig fra det offentlige liv tilbage i 2017.

Siden da har blandt andet Prins Charles og Prins William påtaget sig forskellige forpligtelser, og det vil fortsætte, ifølge Hugo Vickers.

– Det er skønt at tænke på, at hun har en familie, der støtter hende. Det er det, de er her for, og de kommer til at hjælpe hende nu. De kommer til at træde i karakter, siger Hugo Vickers til The Guardian.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu