ANNONCE

Dronning Margrethe beder pressen beskytte sine børnebørn

12. januar 2012 07:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dronning Margrethe beder pressen beskytte sine børnebørn
Billede mangler

Danmarks regent gennem 40 år – Dronning Margrethe – gav onsdag aften sit første live-interview nogen sinde. Det skete på TV2, hvor Ulla Therkelsen sad over for dronningen og på høflig vis havde regenten i krydsild.
 
I interviewet kom det frem, at en af Dronning Margrethes største bekymringer er den store interesse medierne udviser for de kongelige børnebørn.
 
Ulla Therkelsen spurgte: Er pressen i løbet af deres tid som dronning blevet værre?
 
Hertil svarede Dronning Margrethe: ”Den er i hver fald mere emsig. Om den er værre, skal jeg ikke udtale mig om. Pressen er jo idag væsentlig mere optaget af, hvad vi gør, og hvordan vi ser ud, og hvad vi foretager os. Og hvad vi ikke gør, og hvorfor vi ikke gør det og så videre”, sagde dronning Margrethe og fortsatte med en alvorlig mine:
”Jeg håber meget, at man vil forstå, at hvis man gerne vil se kronprins Frederik og prins Joachims børn vokse op og blive til ordentlige hele mennesker, der kan være noget for deres land og være noget i deres land. Så skal de også have muligheden for at udvikle sig selv. Og det gør man altså bedst, hvis man ikke bliver overvåget hele tiden”.
 
Dronning Margrethe kan sagtens forstå, at folk gerne vil se med bag kulisserne i den kongelige familie. Men det må ikke ske på bekostning af børnene:
”Jeg kan godt forstå, hvis folk gerne vil følge de børn. De er jo også både søde og kønne og sjove. Og jeg kan også godt forstå, at man vil se, hvordan der ser ud bag kulisserne. Men man skal ikke glemme, at hvis man ikke kan trække sig ud af offentlighedens søgelys engang i mellem, så får man ikke mulighed for at lade op eller mulighed til at udvikle sig som et rigtigt menneske. Og det håber jeg meget vil kunne lade sig gøre for mine børnebørn”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu