Dronning Margrethe er forfærdet

20. februar 2020 20:48 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Dronningen har sendt besked til Tyskland.

Dronning Margrethe er forfærdet
Dronningen er dybt berørt. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe har torsdag aften sendt kondolence til Frank-Walter Steinmeier, Forbundspræsident i Tyskland, efter gårsdagens skudangreb i byen Hanau. Det skriver Kongehuset.dk.

Dronningen skriver, at hun er dybt forfærdet over angrebet. Hun udtrykker sin kondolence over for Frank-Walter Steinmeier og det tyske folk. Dronningens tanker er med ofrene, deres slægtninge og venner.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Angrebet i Hanau kostede 11 personer livet, herunder gerningsmanden selv og dennes 72-årige mor.

Tyske medier, og Tysklands Øverste anklager, beskriver vedkommende som en 43-årig mand med “overvældende racistiske tilbøjeligheder.” Alle de dræbte havde en udenlandsk baggrund, herunder tyrkere og kurdere.

To angreb

Det første angreb fandt sted onsdag aften klokken 22. En vandpibecafé i den centrale del af Hanau blev angrebet, hvorefter gerningsmanden flygtede til en bydel ved navn Kesselstadt i den vestlige del af byen. Her fandt det andet angreb sted, på endnu en vandpicecafé.

Politiet stortede en bolig natten til torsdag, hvor de fandt ligene af den formodede gerningsmanden og dennes 72-årige mor. Politiets teori er, at manden har dræbt sin mor og taget sit eget liv.

Kansler Angela Merkel har udtalt sig om sagen torsdag.

– Racisme er gift, had er gift, og denne gift eksisterer i vores samfund, og den har allerede været skyld i alt for mange forbrydelser, siger hun.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu