ANNONCE

Dronningen blander sig: -Det skal man ikke

11. april 2020 06:02 | Af: Newsbreak.dk

Dronning Margrethe er »ikke ganske overbevist om«, at tidens store klimaforandringer er direkte menneskeskabte, siger hun i interview med Politiken.

Vi bør som samfund ikke »panikke« over klimaforandringerne.

Sådan lyder det fra dronning Margrethe i et længere interview i Politiken lørdag, hvor regenten forholder sig til blandt andet klimadebatten.

– Det er ganske givet meget væsentligt og vigtigt at være opmærksom på. Men altså … at panikke er en meget dårlig måde at tage fat på problemer på. Det går ikke. Det skal man ikke, siger dronningen.

Selv er Margrethe II ikke blandt dem, der ser “de store katastrofer” foran sig, fortæller hun i interviewet, som er lavet i anledning af dronningens kommende runde fødselsdag.

Monarken forklarer, at hendes holdning bunder i, at hun livet igennem har interesseret sig for historie og ikke mindst forhistorie.

– Så har man nogle ret lange perspektiver. Og så ved man, at ting forandrer sig. Man ved også, at klimaet har forandret sig og forandrer sig hele tiden, siger hun.

Men De er på videnskabens side, når videnskaben taler om, at klimaforandringer er menneskeskabte?

– Jamen, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringer, det er der nok ingen tvivl om. Men om de er skabte – direkte – det er jeg ikke ganske overbevist om, siger dronning Margrethe.

I galleriet ovenfor artiklen kan du læse mere information om årets særprægede fejring af majestætens 80-års fødselsdag.

“Interessant”

Dronningen talte også om klimaforandringerne i sin seneste nytårstale, da hun kommenterede, hvor sårbar kloden er.

– Det er vi ved at lære at indse, og det kan godt bekymre – ikke mindst mange unge, som ser klimaforandringerne, der gør sig tydeligt gældende i disse år. Vi har en fælles forpligtelse for vores smukke klode, så myldrende fuld af liv. Det er en væsentlig udfordring for os alle i dag, og det gælder om, at vi alle er opmærksomme på, hvordan vi lever, og hvad vi gør, lød det nytårsaften fra monarken.

Hendes nye udmelding er »interessant«, mener historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen. Han forudsiger, at den vil skrive sig ind i historien af citater fra regenten, som eftertiden vil huske.

– Det er jo en anderledes holdning end den, de fleste i øjeblikket giver udtryk for, siger historikeren, der nævner, at dronningen går ind og berører en af denne tids mest aktuelle politiske debatter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu