Dronningen har forladt Riget: Nu er prinsen ankommet

12. februar 2018 16:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hendes Majestæt var på lynvisit mandag.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe var mandag ved 15-tiden på lynvisit på Rigshospitalet for at besøge sin mand, Prins Henrik, der er indlagt på en infektionsafdeling. Efter knap en halv time forlod majestæten Riget igen.

Omkring klokken 16.30 mandag er Prins Joachim så ankommet med – må det formodes – samme ærinde. Prinsen er ankommet alene, oplyser en fotograf fra Ritzau Scanpix.

Prinsen besøgte senest sin far søndag, men da var fruen og alle prinsens børn med.

Weekenden i gennem har hele den nærmeste royale familie været hos Prins Henrik, der er indlagt i en tilstand, der fredag blev vurderet til at være alvorligt forværret. Kongehuset meddelte i den forbindelse, at der ikke var yderligere kommentarer.

Intet nyt

Newsbreak.dk var mandag formiddag i kontakt med Kongehuset for at høre, hvad status på prinsens helbred er, men meldingen lød, at der ikke er nogle kommentarer. Derfor må pressen udelukkende ty til gisninger og vurderinger ud fra den livlige aktivitet på Rigshospitalet.

Fredag fortalte kongelig reporter Trine Larsen fra Billed-Bladet dog til Newsbreak.dk, at alt tyder på, der er tale om, at prinsen er alvorligt syg. Dette er ikke bekræftet af Kongehuset selv, der fortsat referer til fredagens pressemeddelelse.

Her i står ordret:

Hans Kongelige Højhed Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark.

Kongehuset har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger.

Fakta

Prins Henriks indlæggelse

Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet, hvor hans tilstand er alvorligt forværret.

Det oplyser kongehuset fredag, som dog ikke vil uddybe. Kronprinsen rejser hjem fra Sydkorea, og familien samles om prinsen.

Læs her om prins Henriks seneste sygdomsforløb og demensdiagnose:

* Juli 2017:

Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

* August 2017:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.

Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.

Han er indlagt i lidt mere end en uge.

* September 2017

Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

* Januar 2018:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

* Februar 2018:

Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset.

Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

Kilder: Ritzau, kongehuset.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu