ANNONCE

Dronningen har tidligere afvist Trump

22. august 2019 13:48 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Efter præsidentens aflysning er det kommet frem, at Dronning Margrethe faktisk tidligere har afvist Donald Trump.

Medierne eksploderede i overskrifter onsdag, da USAs præsident Donald Trump tidlig morgen i et tweet annoncerede, at han alligevel ikke var interesseret i at besøge Danmark, fordi Grønland ikke var til salg.

Dronningen havde officielt inviteret præsidenten til at besøge Danmark. En invitation han nu har afvist og faktisk har dronningen før gjort noget lignende mod ham.

Det skriver Politiken ifølge Ekstra Bladet.

Besøgte New York

I 1991 var dronning Margrethe og den daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen på officielt besøg hos den daværende præsident George W. Bush i Washington D.C. Efterfølgende begav de sig til New York, hvor de havde et privat ophold.

De indlogerede sig på Plaza Hotel, som dengang var ejet af Donald Trump. Da han fandt ud af, at dronningen af Danmark boede på hans hotel, ville han mødes med hende.

– Han kom masende og ville mødes med dronningen, så han kunne blive fotograferet med hende. Jeg fik et diskret vink om, at det syntes majestæten ikke var en fremragende idé, så det måtte da lige være en opgave for en udenrigsminister. Så jeg gik ud og fik ham stoppet, mens majestæten smuttede ud i byen ad en bagudgang, og jeg havnede i et mødelokale med Trump og hans mandlige assistent, fortæller Uffe Ellemann-Jensen i samtalebogen Du store verden.

Fortalte om Grønland

Allerede dengang blev der faktisk også talt om Grønland, der også vækkede hans begejstring.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den daværende udenrigsminister fortæller i bogen, at han delte røverhistorier om Grønland, skrøner og mærkelige retter fra Grønland, som fik Donald Trump til at stille opfølgende spørgsmål.

Dronningen kan nu se frem til at bruge dagene, hvor Donald Trump skulle have besøgt landet, på offentlig audiens og en tur til Slesvig-Holsten, for at besøge det danske mindre-tal, fremgår det af Kongehusets kalender.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu