ANNONCE

Dronningen i hård straf: Rigmand mister alt

10. maj 2019 04:40 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Erhvervsmanden Christian Kjær, der blandt andet var gode venner med afdøde Prins Henrik, fik tidligere på året en betinget fængselsdom, Nu har han så fået frataget samtlige sine titler af Kongehuset.

Den 76-årige rigmand Christian Kjær blev tidligere på året straffet  med betinget fængsel i 30 dage og en bøde på 10.000 kroner af Retten i Lyngby.

Samtidig mistede han retten til at køre bil i et år.

Nu mister han så også samtlige sine titler fra Kongehuset – deriblandt sin titel som ridder af første grad af Dannebrogsordenen.

Kongehusets straf skulle være sket som en direkte konsekvens af rigmandens fængselsdom.

Det skriver Ekstra Bladet.

– Vi kan bekræfte, at Christian Kjær har fået frataget sine ærestitler og sin titel som ridder af første grad af Dannebrogordenen. Christian Kjær er orienteret, udtaler kongehusets kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet.

Christian Kjærs sekretær oplyser desuden til Ekstra Bladet, at erhversmanden er ude at rejse og derfor ikke har nogen kommentarer.

Ramte frivillig med bil

Ifølge Ritzau er sanktionen en konsekvens af mangemillionærens møde med en trafikofficial ved et cykelløb i Nordsjælland den 18. august sidste år.

Den pågældende morgen havde Kjær været et smut til bageren, men på vejen tilbage blev han bedt om at køre en anden vej.

Den instruks havde erhvervsmanden dog tilsyneladende ikke tænkt sig at følge. Og da den frivillige official fra cykelløbet stillede sig op foran Kjærs blå Tesla, trykkede han forsigtigt på speederen.

– Vi finder det bevist, at han (den frivillige, red.) er blevet ramt, og at tiltalte har tilsidesat færdselsloven på særlig hensynsløs måde, sagde retsformanden i forbindelse med domsafsigelsen.

Påkørslen skete dog med så lav fart, at den ifølge retten kan sidestilles med et “skub”. Offeret fik alene et blåt mærke.

Nægtede sig skyldig

Christian Kjær har nægtet sig skyldig og hævdet, at det omvendt var den frivillige trafikofficial, der angreb ham med en stav. Men den forklaring forkastede retten.

Ikke desto mindre tog Kjær dommen med ro.

– Der er ingen beviser, så jeg har det egentlig godt med en betinget dom. Det bliver aldrig til mere, sagde han i sekunderne efter dommen.

Christian Kjær blev født ind i cementvirksomheden FLSmidth og har besiddet en række bestyrelsesposter.

Det er dog især venskabet med nu afdøde prins Henrik og ikke mindst ægteskabet med Spies-arvingen Janni Spies, der har sendt ham på forsiden af aviser og ugeblade.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu