ANNONCE

Dronningen i vanvittig bedrift

8. januar 2021 22:12 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Millioner af danskerne sad klar nytårsaften for at høre, hvad dronningen havde at sige, efter et vildt corona-år

Dronningen i vanvittig bedrift
Flere millioner danskere så med, da dronningen sluttede sin nytårstale med ordene: "Gud bevare Jer alle sammen." (foto Keld Navntoft/Kongehuset)

Knap tre millioner seere – helt præcist 2.786.000 – fulgte med, da Dronning Margrethe på årets sidste aften holdt sin traditionsrige nytårstale. Det skriver Billedbladet. Aldrig før har majestæten samlet så mange foran skærmene rundt omkring i de danske hjem.

Og det er måske ikke så overraskende, at rekordmange gerne ville høre dronningens tale til danskerne i et yderst specielt år, hvor corona-pandemien har været skyld i mange trængsler, bekymringer og afsavn. I 2020 har vi tydeligvis haft brug for at samle os om noget og om nogen – på afstand.

Slår rekord og streamingtjenester

Nytårstalen blev på vanlig vis sendt på både DR1, TV2 og TV2 News. Hele 1,8 million seerne så med hos flagskibet DR, og nytårstalen toppede kanalens ugentlige liste over ‘mest sete’.

Dronningen har dermed slået alle rekorder. Også sin egen fra 2010, hvor 2.415.000 danskere lyttede til hendes betragtninger om det forgangne og forestående år.

Og det må siges at være både bemærkelsesværdigt og imponerende. For de seneste 10 år er danskerne begyndt at streame fra nettet i stor stil, og udviklingen bevæger sig kun i én retning. Vi ser mindre og mindre flow-tv.

Men dronningen kunne altså godt få flere millioner danskere til at se det det samme på samme tid.

Journalisten anbefaler

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu