Dronningen markerede den faste forbindelse

16. juni 2019 15:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Danmark og Estland er forbundet af historien, og det blev markeret lørdag - og søndag - af blandt andre Dronning Margrethe.

(Over artiklen her kan du se en række billeder fra majestætens besøg i Estland).

Mens Kronprins Frederik og Mary deltog i fejringen på slotsruinen i Vordingborg, var majestæten taget til det, der må siges at være arnestedet.

Dronning Margrethe er i forbindelse med 800-året for Dannebrog – flaget, ikke skibet – nemlig i Estland, hvor historien melder, at vort flag faldt fra himlen.

På den måde er Danmark og Estland forbundet via det danske flag.

I Estland har majestæten haft travlt. Hun ankom med kongeskibet, der deler navn med flaget, lørdag og deltog således i en række arrangementer.

Kort efter ankomsten til hovedstaden Tallinn bød Estlands Præsident Kersti Kaljulaid Dronningen velkommen til Præsidentpaladset. Sammen åbnede de to en udstilling om Dannebrog og med dansk guldalderkunst.

I ét af Tallinns fire middelalderlige artilleritårne åbnede Dronningen udstillingen ”Dannebrog og Estland 1219-2019”, inden hun indviede en helt særlig have – anlagt til årsdagen.

Den Danske Dronnings Have indeholder nemlig 800 roser anlagt som det danske flag.  Du kan læse det fulde program her. 

Klokken 13 søndag begyndte en officiel reception på kongeskibet med majestæten som vært. Her efter venter hjemrejsen til Danmark. Kronprins Frederik har været regent, mens Margrethe har været afsted.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu