ANNONCE

Dronningen så Trine Dyrholm blive hædret med flot pris

16. maj 2018 11:14 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Tirsdag aften modtog Trine Dyrholm prisen som Æreshåndværker. Det blev overværet af dronning Margrethe.

Den 46-årige skuespillerinde Trine Dyrholm blev tirsdag aften kåret som Æreshåndværker af Håndværkerforeningen i Kjøbenhavn.

Dermed skrives Trine Dyrholm ind i et fornemt galleri af markante kulturpersonligheder, erhvervsfolk og politikere, som hvert år siden 1973 er kåret til Æreshåndværker.

Trine Dyrholm modtog prisen under overværelse af dronning Margrethe ved en stor ceremoni på Københavns Rådhus. Her hyldede Håndværkerforeningen 73 af årets dygtigste nyuddannede håndværkere med medaljer og legater for omkring en million kroner.

Danmarks dygtigste

Trine Dyrholm er, såvel blandt fagfolk som i den brede offentlighed, anerkendt som Danmarks dygtigste skuespiller. Det er baggrunden for, at Håndværkerforeningen i Kjøbenhavn hædrer og anerkender Trine Dyrholms fantastiske virke som skuespiller.

– Trine Dyrholm er et lysende godt eksempel på, hvor langt man kan nå, hvis man besidder de egenskaber, der også kendetegner det gode håndværk og den dygtige håndværker; nemlig indlevelse, vedholdende flid, respekt, faglig stolthed og stræben efter det ypperste, fortæller foreningens formand, malermester Per Vangekjær, i en pressemeddelelse.

Trine Dyrholm: -Jeg er beæret

Trine Dyrholm er rørt over hædringen:

– Jeg er meget beæret over udnævnelsen til Årets Æreshåndværker, og det er med stor stolthed, at jeg modtager denne fine hæder på en aften, hvor nye talenter bliver hyldet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske de fremtidige håndværkere tillykke med deres medaljer, fortæller Trine Dyrholm.

Sammen med titlen modtager Årets Æreshåndværker et Æresmesterbrev og en sølvmedalje magen til den, de unge nyuddannede håndværkere får overrakt.

Sølvmedaljen er den højeste udmærkelse, man kan få tildelt.

Dyrholm i gang med filmoptagelser

Trine Dyrholm er i øjeblikket i gang med optagelserne til en spillefilm, som hedder “Dronningen”. Det er et familiedrama, der handler om en kvinde, som forfører sin stedsøn.

Filmens instruktør er May el-Toukhy. Trine Dyrholm spiller overfor Magnus Krepper og Gustav Lindh.

Filmen forventes at få premiere i april 2019.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu