Dronningens kontroversielle kreation afsløret

21. juli 2019 14:45 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Sognepræst Hanne Beierholm Christensen tog imod ført en helt ny messehagel designet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Gudstjenesten i Gråsten Slotskirke søndag den 21. juli klokken 9.30 har været imødeset med spænding af mange. Ikke mindst af sognepræst Hanne Beierholm Christensen. Blandt andet fordi dronning Margrethe havde meldt sin ankomst, men også fordi et helt særligt klædningsstykke skulle præsenteres i forbindelse med ceremonien.

Hanne Neierholm Christensen bar nemlig en helt ny messehagel, der er skabt af dronningen til kirken og som er et supplement til det antependium, dronningen udarbejdede til slotskirken i 2018. Sættet erstatter det tidligere, som Dronning Ingrid stod bag tilbage i 1943.

I galleriet over artiklen kan man se begge de smukke kreationer.

Messehagelen har været i kirkens varetægt i en måneds tid, men har været holdt godt skjult og er således først blevet vist frem for menigheden denne søndag.

– Jeg har faktisk slet ikke haft den på endnu, så jeg er sikker på, at majestætens øjne hviler lidt ekstra på mig søndag for at se, hvordan den tager sig ud i praksis, har sognepræsten tidligere fortalt til Newsbreak.dk.

Artiklen fortsætter under videoen

Ved samme lejlighed forklarede hun også, at det er noget helt særligt, at det er dronningen, der har brugt tid på noget til kirken og at sognet er helt enormt stolt over det. Desuden at dronningen selv har lavet selve broderierne, og at der er tale om en ret så kontroversiel messehagel.

– Den er nemlig blå og det er sådan en ellers “aldrig”. De er typisk enten røde, grønne, hvide, sorte eller lilla alt efter højtiden, sagde hun.

Også prinsesse Benedikte og hendes datter prinsesse Alexandra samt hendes mand, grev Michael Ahlefeldt, deltog ved gudstjenesten.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu