ANNONCE

Dronningens kreation: – Den faldt rigtig fint

22. juli 2019 22:25 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

For sognepræst Hanne Beierholm Christensen var det en fornøjelse at have messehagelen, som dronning Margrethe havde kreeret, på.

Søndag var der fint besøg ved en gudstjeneste i Gråsten Slotskirke. Dronning Margrethe var om nogen æresgæsten, selv om det mere var hendes håndværk, der var i centrum.

Ved gudstjenesten blev en messehagel, som dronningen har kreeret, afsløret.

Sognepræst Hanne Beierholm Christensen, der var præst ved gudstjenesten, glædede sig over udseendet af messehagelen, og hvordan gudstjenesten forløb.

En smuk messehagel

Sidste år udarbejdede dronning Margrethe et antependium til Gråsten Slotskirke. I den forbindelse har dronningen nu kreeret en smuk messehagel, som første gang blev taget i brug søndag.

Det var sognepræst Hanne Beierholm Christensen, der bar den, og hun var meget glad for resultatet.

– Vi var spændte på, hvordan den så ud, når der var en, der havde den på. Det var dronningen også, for hun havde kun set den liggende eller hængende på en bøjle, siger Hanne Beierholm Christensen til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Og den faldt rigtig fint.

Dejlig gudstjeneste

Gudstjenesten, hvor dronning Margrethe, prinsesse Benedikte, datteren prinsesse Alexandra og hendes mand grev Machel Ahlefeldt deltog, gik rigtig godt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

– Det gik rigtig godt. Det var en dejlig gudstjeneste, hvor formanden for menighedsrådet til slut takkede dronningen for hendes arbejde. Dronningen var glad, siger sognepræst Hanne Beierholm Christensen.

Desuden havde sognepræsten flettet vand og kildevæld ind i sin prædiken, fordi det var temaet for designet af den smukke, blå messehagel.

En varm fornøjelse

Smuk tog messehagelen sig ud. Men den var meget varm at have på.

– Det var meget varmt. Kirken var meget varm og med mange mennesker. Jeg havde mange lag tøj på, så det var rigtig varmt. Men det føltes godt at have messehagelen på, siger sognepræsten.

Den nye messehagel skal erstatte den tidligere, der var lavet af dronning Margrethes mor, dronning Ingrid i 1943.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu