ANNONCE

Dronningens nytårstale: Sammenhold får os igennem krisen

31. december 2011 19:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dronningens nytårstale: Sammenhold får os igennem krisen
Billede mangler

Den økonomiske krise har sneget sig ind alle vegne, og nu nåede den såmænd også Dronning Margrethes nytårstale.
 
Her gjorde Hendes Majestæt Dronning Margrethe det klart, at krisen nu mærkes i alle sociale lag af samfundet, og i alle dele af verden. Og da alle er forbundet med hinanden i samfundet er det nødvendigt at vi står sammen. Ikke mindst herhjemme.
 
“Vi har før mødt modgang, og vi har før set, hvordan vi kunne stå en krise igennem ved at bide tænderne sammen, støtte hinanden og ikke give op. Fællesskabet er et bærende element i vort samfund, men fællesskabet eksisterer bedst der, hvor hver enkelt føler det naturligt at yde sit,” sagde Dronning Margrethe.
 
Der var også en opfordring til de unge om ikke at lade sig slå ud, men i stedet se de muligheder, som Danmark har at byde på. Også selvom man ikke kommer ind på drømmestudiet.
 
“For de unge kan det gælde om at finde et andet spor, hvis man ikke kommer ind på sin ønskeuddannelse. Måske skulle man flytte til en anden by eller en anden landsdel, hvis mulighederne for arbejde eller uddannelse er bedre der. Vi har store fordele og mange muligheder i Danmark, måske netop fordi landet ikke er så stort, og vi ikke er så mange. Men det kræver en indsats at se de muligheder og udnytte dem,” lød det.
 
Derudover var der hilsner til både Grønland, Færøerne, Beredskabet, Politiet, soldaterne i Afghanistan, og de danskere, der har hjulpet til i Libyen. Folket uden for landets grænser, inklusive sydslesvigerne, blev heller ikke glemt.
 
Og så var der selvfølgelig en hentydning til familieforøgelserne i kongefamilien. Både de forestående og de, der kom til i løbet af året.
 
Afslutningsvis vendte hun tilbage til hovedtemaet og det vigtige i, at vi hjælper hinanden.
“Lad os gå ind i det nye år med bevidstheden om, at vi alle kan være hinandens nærmeste,” og selvfølgelig – “Gud Bevare Danmark”.
 
Så er alt som det plejer.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu