Dronningens sømænd tiltalt for grum voldtægt

18. april 2012 17:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dronningens sømænd tiltalt for grum voldtægt
Billede mangler

To danske unge mænd står i dag tiltalt ved Kredsretten i Nuuk for en grov voldtægt mod en efter sigende jævnaldrende grønlandsk kvinde i juli sidste år.
Ekstra Bladet erfarer, at de danske mænd var værnepligtige på Kongeskibet Dannebrog, der under regentparrets traditionelle sommertogt søndag den 17. juli lagde til kaj i Nuuk. Netop i disse timer sidder de på anklagebænken i Nuuk – hentet til Grønland for at forsvare sig i sagen.
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der dog tale om to i dag 24-årige mænd, der kommer forskellige steder fra i landet, men som sammen har aftjent deres værnepligt på kongeskibet sidste år.
I første omgang forsøgte anklageren at skjule de involveredes identitet og datoen for overgrebet, som direkte forbinder sagen med kongeskibets besøg. Men Ekstra Bladet kan nu afsløre ud fra anklageskriftet, at der er tale om grove voldtægtsanklager.
Efter et besøg på et værtshus i byen, hvor de to værnepligtige – der grundet regentparrets ‘private dag’ 18. juli sidste år formentlig for en stund kunne glemme pligterne på skibet med en tur i byen – mødte den grønlandske kvinde, hev de hende hen bag en container i nærheden. Her fik kvinden revet bukser og trusser af.
Først holdt den ene mand kvindens overkrop fast, mens den anden gennemførte fuldbyrdet samleje. Siden blev overgrebet gentaget med omvendt rollefordeling mellem mændene, fremgår det af anklageskriftet. Af anklageskriftet fremgår det yderligere, at begge også voldtog kvinden analt, før de lod hende ligge og løb fra stedet.
I går nægtede de to tiltalte sig skyldige i voldtægt, men erkendte – under henvisning til, at det var frivilligt fra kvindens side – at have haft sex med hende.
Der falder muligvis dom i sagen senere i dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu