Drop billige alkometre i sommersolen

3. juli 2012 10:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Drop billige alkometre i sommersolen
Billede mangler

Det er børnelærdom, at man ikke skal sætte sig bag rattet, når man har drukket alkohol.
Alligevel vil nogle gerne nyde et par øl til sommerfesten og køre hjem.
Og her kommer alkometre ind i billedet. De kan nemlig købes for nogle hundrede kroner på nettet, så køberen kan tjekke, om han promillemæssigt er i stand til at køre bil eller ej.
Men man bør holde sig langt væk fra de billige alkometre, lyder meldingen fra både politiet og Sikker Trafik.
– De billige alkometre er upålidelige. Men risikerer, at de måler forkert. Og hvis de måler rigtigt, så er der stor fare for, at ens promille er steget, fra man har målt sin promille, til man sidder bag rattet i bilen en halv time senere. Det er meget uhensigtsmæssigt, siger Pernille Ehlers, Sikker Trafiks specialkonsulent og ekspert vedrørende spritkørsel, til Newspaq.
Laver man en hurtig søgning på nettet efter billige alkometre, så står det klart, at man kan købe dem fra 160 kroner og opefter. Men man skal betale “flere tusinde kroner”, før man kan være nogenlunde sikker på, at de virker, forklarer Pernille Ehlers.
– Folk bruger dem jo, fordi de vil undgå at køre spritkørsel. Men vi risikerer, at det modsatte sker, så flere reelt kører med for høj promille. Derfor bør man holde sig helt fra dem og slet ikke drikke, når man ved, man skal køre hjem, lyder rådet fra trafikeksperten.
Samme melding kommer fra Peter Stryhn, der er leder af færdselsafdelingen og vicepolitiinspektør i Midt og Vestsjællands Politi.
– De billige alkometre til nogle hundrede kroner skal ses som legetøj. Det eneste de kan bruges til er at se, om man har drukket eller ej, siger han til Newspaq.
Dermed skal man aldrig stole på det, når de viser, at man kun har 0,3 promille i blodet.
– Som professionel vil jeg helt klart advarer mod de billige alkometre. Man må for Guds skyld ikke lægge sig fast på, at den promille den viser, er den korrekte promille, siger han.
Derfor er rådet klart:
– Hvis man drikker og kører, så kan man jo i værste fald ende med at være så alkoholpåvirket, at man forårsager et færdselsuheld. Så drop alkoholen, hvis du skal køre, siger Peter Stryhn.
Færdselspolitiet arbejder ifølge Peter Stryhn med to forskellige alkometre, der koster op mod 5.000 kroner, som bliver testet en gang om ugen for at tjekke korrektheden af dem.
På med24.dk, groupon.dk, homecare.dk og nettomedical.dk kan man købe alkometre til under 600 kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu