ANNONCE

“Drop denne håndsprit”

6. oktober 2020 16:15 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Håndsprit behøver ikke parfume.

Håndsprit er her, der og allevegne. Arkivfoto: Scanpix

Håndsprit er i den grad blevet en del af vores hverdag i forbindelse med coronavirussets indtrængen. Overalt i butikker og på restauranter er der håndsprit. Noget dufter bedre end andet. For eksempel har Salling Group fået mange morsomme kommentarer med på vejen over den umiskendelige lugt af tequila.

Men håndsprit behøver slet ikke dufte af noget, påpeger Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse. Med den øgede brug af håndsprit, opstår der ifølge allergiforeningen nemlig en øget risiko for at udvikle generende og livslang parfumeallergi, hvis det oftest er parfumeret håndsprit, man smører sig ind i.

Det er et problem, for i butikkerne kan det være svært at vide på forhånd, om der er parfume i spritten. Derfor opfordrer foreningen nu til, at butikker helt dropper lugt i håndsprit. På den måde opstår der ikke tvivl.

– Det er et problem at blive udsat for noget, man ikke ved hvad er. Hvis du allerede har allergi, kan du ikke vide om håndspritten indeholder de parfumestoffer, du ikke kan tåle. Og hvis du ikke allerede har allergi, så kan du heller ikke vide om håndspritten indeholder allergifremkaldende parfumestoffer, som gør at man kan risikere at udvikle allergi. Derfor er der ingen grund til at bruge håndsprit med parfume i butikkerne, når der findes rigeligt med håndsprit uden parfume, siger Jeanne Duus Johansen, som er centerleder i Videncenter for Allergi.

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning har fået en række henvendelser fra bekymrede medlemmer, som har fået allergiske reaktioner på grund af den parfumerede håndsprit, der står fremme i butikker og på restauranter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu