ANNONCE

Drop kaffen! Så vilde fordele er der

1. februar 2020 16:16 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Selv om kaffe videnskabeligt også kan være sundt, er der en række gode grunde til at skære ned på forbruget.

De fleste danskere vil nok kunne genkende, at dagen bare starter bedst med en varm kop kaffe.

Selv om kaffe i moderate mængder sagtens kan være godt for dig, så er der altså også gode grunde til at skære ned på kaffedrikkeriet. Det gør sig faktisk gældende for alle drikke, der indeholder koffein, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter under videoen

I galleriet ovenfor kan du se de ti fordele, der er ved at skære ned på koffeinindtaget.

Drik op til fem kopper

I 2013 blev en rapport fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet offentliggjort med en anbefaling på, hvor mange kopper kaffe om dagen, man maksimalt bør drikke.

Her stod det klart, at voksne mellem 18 og 65 år sagtens kan drikke op til 400 milligram koffein om dagen, hvilket svarer til mellem fire og fem kopper kaffe.

Faktisk bliver et modereret indtag af kaffe også knyttet til en reducering af risikoen for flere sygdomme.

– I rapporten fra 2013 så vi, at der var rigtig gode data for at sige, at et moderat forbrug på 3-5 kopper kaffe om dagen faktisk er forbundet med en nedsat risiko for diabetes og Parkinson med cirka 25 procent. Det er også lavere forekomst af visse hjertekarsygdomme og også visse former for kræftsygdomme, forklarede Kjeld Hermansen, der i 2013 var forsker i diabetes ved Aarhus Universitet.

De bør ikke drikke kaffe

Der er dog også nogen, for hvem det kan være en meget dårlig idé at drikke kaffe.

Gravide og kvinder, der ammer bør ikke drikke kaffe. Det samme gør sig gældende for kvinder, der ønsker at blive gravide, da indtaget af kaffe i flere undersøgelser er blevet kædet sammen med ufrivillig abort og nedsat fertilitet.

Desuden bør man også holde sig fra koffein, hvis man er plaget af angst eller depression. Ligeledes hvis man lider meget af problemer med fordøjelsen eller sure opstød.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu