ANNONCE

Dropper Mikkel VM? Landstræner skærer igennem

4. januar 2021 20:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mikkel Hansen mener, at det vil være til fare for spillerne, hvis der lukkes tilskuere ind til VM-kampe.

Dropper Mikkel VM? Landstræner skærer igennem
Mikkel Hansen har siden søndag været samlet med landsholdet forud for VM. Foto: Philip Davali/Scanpix

VM i håndbold begynder i Egypten om ni dage, og når Danmark stiller op som forsvarende verdensmester, kan det blive uden holdets største stjerne, Mikkel Hansen.

De egyptiske arrangører ønsker tusinder af tilskuere i hallerne til VM-kampene på trods af coronapandemien, og Mikkel Hansen overvejer på den baggrund at melde afbud til turneringen.

Det siger han i et interview i Jyllands-Posten.

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke havde overvejet at melde afbud og ikke stadigvæk overvejer det – eller i hvert fald afventer information om, hvordan det skal afholdes, og hvordan arrangørerne i virkeligheden har tænkt sig at gøre det forsvarligt, siger Mikkel Hansen.

Han henviser til, at flere spillere – især tyskere – allerede har sagt fra og bliver hjemme. Hansen mener ikke, at man kan afholde turneringen med tilskuere, uden at det er til fare for spillerne.

Landstræner er ikke nervøs

Landstræner Nikolaj Jacobsen er dog ikke nervøs for, at Mikkel Hansen pludselig smutter fra de igangværende VM-forberedelser. Det interview, som Jyllands-Posten bragte mandag 4. januar, blev nemlig foretaget for flere uger siden, siger landstræneren til Ekstra Bladet.

– Altså, det her er et interview, der er lavet i starten eller midten af december, hvor Mikkel overvejede at melde afbud til VM. Han har sagt, at han overvejede det på daværende tidspunkt, og det er da en fin overvejelse.

– Men når man så vælger at trykke sådan en historie, kunne man måske have gjort sig den ulejlighed lige at følge op på den og spørge, om det stadig var aktuelt at melde fra. I og med, at Mikkel er mødt op, så har han overvejet – og har valgt at være med, siger landstræneren.

DHF kan sige stop

Hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) ser sportschef Morten Henriksen ingen grund til, at spillerne skal føle sig utrygge. DHF vil nemlig kun flyve landsholdet til Egypten, hvis der er garanti for sikkerheden.

Det siger sportschefen, der har fået betryggende meldinger fra Det Internationale Håndboldforbund (IHF) og haft en dialog med andre fortrøstningsfulde håndboldforbund.

– Den tilskueropsætning, vi tager ned til, er sikker. Og den er så sikker, så man stadigvæk kan være i en boble.

– Hvis ikke man kan forblive i boblen, og der er risiko for at blive smittet i forhold til tilskuere, så tager vi ikke afsted. Det har vi klart meldt ud til IHF. Og de har meddelt, at det når at blive i orden, siger Morten Henriksen til TV2 Sport.

Den egyptiske arrangør håber på at kunne afvikle kampe med helt op mod 5000 tilskuere til stede, skrev det norske nyhedsbureau NTB kort før nytår.

På et pressemøde onsdag fortalte den egyptiske sportsminister, Ashraf Sobhy, om planerne.

– Vi ser på muligheder for at gøre ind- og udgang og muligheden for fysisk afstand så god og tryg som muligt, så vi kan sikre god opbakning til det egyptiske landshold, sagde han ifølge NTB.

Danske dommere

VM spilles fra 13. til 31. januar, og udover landsholdet, er det danske dommerpar Mads Hansen og Jesper Madsen med i programmet.

Mandag er det danske dommerpar blevet valgt til at skulle dømme ved slutrunden af Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

Den danske duo figurerer på listen sammen med 18 andre dommerpar, der skal i aktion ved slutrunden, mens fem dommerpar står standby.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu