ANNONCE

DR’s Big Band nomineret til fire grammy’er

1. december 2011 19:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DR's Big Band nomineret til fire grammy'er
Billede mangler

Med fire Grammy-nomineringer er det igen lykkedes for DR Big Bandet at placere sig på det internationale jazzverdenskort.
Det sker med udgivelsen ‘The Jazz Ballad Song Book’, som bandet i samarbejde med DR UnderholdningsOrkestret, under ledelse af Michael Bojesen, udgav med den legendariske trompetist Randy Brecker tidligere på året. Udgivelsen er resultatet af et vellykket samarbejde mellem DR Big Bandet og Randy Brecker, der også viste sig i form af en anmelderrost koncert i Koncerthusets store koncertsal i januar 2011.
Gaffas anmelder Ivan Rod skrev bl.a.: “Randy Brecker viste sig værdig til prædikatet – levende legende. Og big bandet viste sig – måske at være verdens bedste. For så godt som alt fungerede.” Manden bag produktionen er DR Big Bandets kunstneriske konsulent, Chris Minh Doky, der også har produceret cd’en. En dygtig indsats, der nu belønnes eftertrykkeligt, siger DR Big Bandets chef Mogens Bähncke.
“Det kan sagtens kan lade sig gøre, at være et jazzensemble på højt internationalt niveau og på samme tid række hånden ud til det brede pop- og familiepublikum. Vi skal være noget for alle jazzelskere, uanset om de elsker den mere krævende og kunstneriske jazz eller om de bare godt kan lide lyden af et bigband”, siger Chris Minh Doky.
Grammy-nomineringen gælder fire katagorier: Bedste large ensemble (DR Big Bandet), Bedste solo (Randy Brecker), Bedste komposition (Randy Brecker) og bedste arrangør (Peter Jensen). Peter Jensen er både basunist og arrangør i DR Big Bandet.
DR Big Bandets chef Mogens Bähncke siger, at placeringen er en smuk anerkendelse af bandets høje spillemæssige niveau. Begivenheden placerer fortjent bandet blandt de bedste i verden. DR Big Bandet rejser lige nu land og rige rundt med både JuleRamasjang for børnene og Merry Christmas, Baby! med Anders Blichfeldt og Iben Hjejle for de voksne.
I det nye år præsenterer bandet både det brede jazzrepertoire med projektet ‘Carøe learns to jazz’ og det mere traditionelle jazz- repertoire med bl.a. Ray Pitts-koncert og en mindekoncert for NHØP.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu