DRs nyhedsdirektør: Video ændrer ikke vores holdning

6. januar 2013 09:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DRs nyhedsdirektør: Video ændrer ikke vores holdning
Billede mangler

Produktionsselskabet Larm Film offentliggjorde lørdag en film, der viser, at DR muligvis var klar over, at demonstrationen foran retten i Hjørring var konstrueret.
 Af: Stine Kjærside, Berlingske Nyhedsbureau
 
– Videoen ændrer intet ved den holdning, som vi har – og har haft – til sagen, siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til Jyllands-Posten, efter at have set videoen, der ellers går stik imod det, som DR hele tiden har påstået: at de ikke vidste, at demonstrationen på stedet var et mediestunt i forbindelse med en dokumentar om finanskrisen.
 
På optagelsen kan man se en DR-journalist stå ved siden af værten fra Larm Film, Adam Dyrvig Tatt. Herefter dukker direktøren for den krakkede EBH-Bank op, og DR-journalisten spørger, om han ikke vil tale med nogle borgere ’som de har taget med’.
 
Se videoen: Så tæt var DR-ansat på fup-demonstration
 
Det vil bankdirektøren Finn Strier Poulsen dog ikke.
 
– Det, der er tale om, er, at vores reporterhold på stedet får at vide, at der er tale om et produktionsselskab, som på DR laver en dokumentar, hvor de følger nogle borgere – ikke, at der er tale om et mediestunt, hvor det er produktionsselskabets initiativ, at nogle borgere står foran retten i Hjørring, og at de er blevet forsynet med skilte og instrueret dem i, hvordan de skal stå og opføre sig, siger Ulrik Haagerup til Jyllands-Posten og understreger, at der ikke er noget nyt i videoen, som produktionsselskabet har lagt frem.
 
BT kunne med en video fredag afsløre, at demonstrationen, som kom i Nyhederne på DR, var iscenesat og at demonstranterne blandt andet var blevet fragtet til Hjørring og havde fået udleveret skilte. Nyhedsdirektøren forklarede herefter, at DRs journalister ikke var til stede, da demonstranterne blev instrueret, og derfor ikke havde en jordisk chance for at vide, at demonstrationen var et mediestunt.
 
Og det mener Ulrik Haagerup fortsat, efter at have set videoklippet fra Larm Film.
– Der, hvor vi ikke var til stede, var på det tidspunkt, hvor de tager skilte ud af bilen – det klip, som BT oprindeligt lagde frem. Der var vores reporter ikke til stede, da det skete. Så det ændrer ikke noget som helst, siger han til Jyllands-Posten og fastholder den forklaring og holdning, som DR har lagt ud siden BT viste det første klip.
 
Ifølge nyhedsdirektøren er en dokumentar en skildring af virkeligheden, og ikke noget iscenesat. Derfor meddelte han fredag at den omtalte udsendelse, som DR havde bestilt hos Larm Film, der havde medbragt demonstranterne, ikke vil blive vist på DR.
 
Men ifølge en pressemeddelelse Søren Steen Jespersen fra Larm Film udsendte lørdag var deres udsendelse ikke ment som en journalistisk dokumentar efter aftale med redaktører i DR, og han undrer sig derfor over, at Ulrik Haagerup kunne komme med kritik for iscenesættelsen af demonstrationen.
 
Episoden blev beklaget af Haagerup i Nyhederne på DR fredag aften.
 
Det ventes, at DRs nyhedsdirektør klokken 10 søndag vil deltage i programmet Presselogen på TV 2 News, der kommer til at handle om sagen med den arrangerede demonstration.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu