DRs prismodtager død lige før uddeling i Koncerthuset

2. november 2012 11:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DRs prismodtager død lige før uddeling i Koncerthuset
Billede mangler

Fredag aften skulle saxofonisten Ray Pitts havde modtaget Leo Mathisen Prisen 2012 i Koncerthuset, men koncerten bliver nu i stedet en mindekoncert.

Fredag morgen sov musikeren stille ind, 80 år gammel – kun få timer inden han skulle have overrakt prisen for sin store betydning for dansk jazz. Ray Pitts kom til Danmark tilbage i 1962, og han har siden påvirket ikke mindst DRs jazzensembler og især DR Big Bandet.

Så sent som i marts i år stod Ray Pitts i spidsen for DR Big Bandet ved koncerten ’Mere Ray Pitts – Cosmic Grooves’ i samme Studie 2, hvor prisoverrækkelsen skulle foregå.

”Ray Pitts enke ringede til mig med den triste meddelelse, og hun betonede, at den planlagte koncert med DR Big Bandet skal gennemføres i Ray Pitts ånd. Så det gør vi i aften som et smukt minde om en stor kollega og en god ven, siger chefen for DR Big Bandet, Mogens Bähncke.
Første halvdel med Pitts-musik
Ray Pitts var først musiker, senere producer og til sidst leder af Radiojazzgruppen, og sideløbende med det har han gennem snart et halvt århundrede arbejdet sammen med DR Big Bandet ved en stribe lejligheder.

Ved koncerten fredag aften består første halvdel af koncerten af Ray Pitts-musik, mens anden del byder Hanne Boel som solist sammen med DR Big Bandet. P8 Jazz sender direkte fra koncerten klokken 20.03.

Leo Mathisen Prisen uddeles af DR Big Bandet og Leo Mathisen-foreningen ’How How’ i fællesskab, og den skal gå til en dansk jazzmusiker, der både rummer elementer af guldalderjazzen, som Leo Mathisen stod for, men også har en fremadpegende kunstnerisk jazzåre, der tegner den nutidige jazz.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu