Druk og medicin-misbrug: OL-skandale på vej i Australien

21. februar 2013 12:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Druk og medicin-misbrug: OL-skandale på vej i Australien
Billede mangler

Tirsdag kom det frem i to belastede rapporter, at der under OL var store disciplinære problemer i den australske svømmedelegation, som leverede det dårligste olympiske resultat i to årtier for svømmestormagten.

Derfor kræver præsidenten i svømmeforbundet, Barclay Nettlefold, nu, at man finder ud af, hvad der er fakta i sagen – og at de, der har overtrådt reglerne, bliver straffet.

– Jeg vil opfordre panelet til at se på hver enkelt påstand, og vi ønsker at få sat en stopper for rygter og få de rigtige ting frem i lyset. Vi vil stå fast, og vi vil straffe atleter, trænere og andre ansatte i de tilfælde, hvor det er passende og nødvendigt, siger Barclay Nettlefold og tilføjer:

– Men først må vi få finde fakta frem og følge den rette procedure. For at skabe den rette kultur er vi nødt til at undersøge disse påstande og behandle dem korrekt i de rette rammer.

Barclay Nettlefold siger, at svømmeforbundet vil opfordre trænere og svømmere til at hjælpe ved at fortælle om de interne forhold i London.

De australske svømmere forventes normalt at høste masser af OL-medaljer til nationen, men ved sommerens OL blev det blot til en enkelt guld i holdkappen, seks sølvmedaljer og tre bronzemedaljer.

Den såkaldte Bluestone-rapport fastslog i tirsdags, at der var et ‘giftigt kulturelt miljø’ blandt svømmerne. Den anden rapport, der er blevet udarbejdet af den australske sportskommission, skriver blandt andet, at der kort før OLs start var optagelsesritualer i svømmedelegationen, hvor svømmere skulle indtage Stilnox – et beroligende middel, der er ulovligt ifølge den australske olympiske komite.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu