DSB-kunst sættes under auktionshammeren

2. februar 2013 17:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DSB-kunst sættes under auktionshammeren
Billede mangler

I forbindelse med at DSB flytter hovedsæde, får væggene i landets DSB-kontorer ny udsmykning. De skal nu i højere grad signalere togdrift, så derfor er de værker, der hidtil har prydet væggene, nu sat til salg, skriver B.dk.

 

Den store kunstsamling blev fredag sat til salg på Lauritz.com, og der er noget for enhver smag og pengepung, lover Helle Kamvig, der er vurderingsekspert hos Lauritz.com.

– Det er en stor samling, der strækker sig fra 70erne op til 2008 med et meget bredt spekter af dansk samtidskunst. Det er en fin samling af forskellig kunst, der viser, at DSB har været ude at vælge bredt, siger hun til B.dk.

Hun fremhæver blandt andet værker af Per Kirkeby, Cathrine Raben Davidsen og den tyske samtidskunstner Cornelius Völker, hvis dameben er det dyreste værk i samlingen.

– Der er nogle meget store kunstnere repræsenteret og i forhold til galleripriser, er der i auktionen værker til fornuftige penge, siger Helle Kamvig.

Hun har fulgt auktionen, siden den gik i luften fredag, og indtil videre ser det godt ud for DSB.

– Jeg er meget overasket over, hvor mange bud der allerede er kommet, og hvor højt buddene er oppe. Flere ting ligger allerede over vurderingen, siger Helle Kamvig, der mener, at populariteten dels skyldes, at DSB har haft nogle gode kunstindkøbere, og dels at sælgeren er en af Danmarks største virksomheder.

– Selvfølgelig betyder det noget, at værkerne har hængt ved DSB. Værkernes historik er altid interessant. Og det, at DSB er en af Danmarks største virksomheder, sætter også ekstra fokus på auktionen, så flere er inde og se på den, siger hun.

Auktionen over DSBs kunstsamling begyndte fredag og løber en måned frem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu