DSB spildte 51 mio. på IT-system

4. marts 2013 16:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DSB spildte 51 mio. på IT-system

DSB har spildt 51 millioner kroner på udviklingen af et omfattende IT-projekt, som aldrig kommer i brug. Det skriver Søndagsavisen.

 

Udviklingen af systemet, der hedder »DSB in a Box«, blev påbegyndt i 2010. På det tidspunkt satsede DSB på at drive togdrift i andre lande, særligt Sverige. Det slog fejl, og IT-systemet blev droppet i 2011.

»Det er jo endnu en sag i den lange række af eksempler, der viser, at DSB ikke kan administrere noget som helst. Det er desværre penge ud af vinduet. Man kan kun håbe på, at alle disse skandaler kan få DSB til at forstå, at skatteydernes penge skal bruges ordentligt,« siger Martin Geertsen (V), medlem af transportudvalget for Venstre, til Søndagsavisen.

DSBs tab på 51 millioner kroner fremgår af et udvalgssvar til Folketingets Transportudvalg, hvor transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har redegjort for systemet over for Venstres Martin Geertsen.

Systemet »DSB in a Box« blev bestilt hos IT-firmaet CGI Danmark A/S. Det var meningen, at systemet skulle fungere som en fælles platform for et stort antal funktioner. Systemet skulle således kunne styre alt fra vagtplaner for menige medarbejdere til store internationale indkøbskontrakter.

DSB har i øjeblikket en voldgiftssag kørende med CGI Danmarks A/S om det skrottede IT-system. Derfor kan tabet på systemet meget vel stige yderligere. Voldgiftssagen ventes afsluttet i løbet af 2013.

»Jeg synes efterhånden, at der er så mange sager, at man bør overveje at indblande Rigsrevisionen ind i sagen,« forklarer Venstres Martin Geertsen.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, bebrejder den tidligere regering og DSBs tidligere ledelse.

»Det viser, at den tidligere regering og den daværende ledelse i DSB simpelthen ikke har været deres opgave voksen. Kombinationen af den tidligere regerings manglende kontrol og den daværende ledelse i DSBs drift har været en giftig cocktail for skatteborgerne,« forklarer Henning Hyllested (Ø).

Søndagsavisen har anmodet DSB om en kommentar og har foreløbigt fået at vide, at DSBs ledelse overvejer at give interview i sagen.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu