ANNONCE

DSB tager IC4-tog ud af drift efter nye problemer

15. november 2011 06:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DSB tager IC4-tog ud af drift efter nye problemer
Billede mangler

DSB’s meget udskældte – og ikke mindst forsinkede – IC4 tog taget ud af drift fra tirsdag morgen.
Det sker på baggrund af at togene to gange i november måned har overset røde stopsignaler på jernbaneskinnerne. Togene kommer ikke på banenettet igen før det er konstateret, om der er tale om enkeltstående fejl, eller om fejlen er af mere generel karakter.
Den første fejl skete på skinnerne ved Høje Taastrup. Her passerede et IC4-tog et rødt signal med ganske få meter. Værre var det på østfyn i sidste uge, hvor et IC4-tog buldrede forbi et rødt stopsignal ved Marslev.
Generel fejl
DSB kan dermed ikke afvise, at der er tale om en generel fejl og har derfor besluttet at standse al kørsel med IC4-tog indtil begge hændelser er undersøgt af Havarikommissionen, og der er fundet en afklaring på situationen.
– Der har indtil nu ikke været nogen indikationer af, at der har været tale om en generel fejl, men vi har i forbindelse med vores granskninger af indrapporteringer af tilsvarende hændelser, konstateret endnu en signalforbikørsel, hvor der er visse ligheder i hændelsesforløbet op til forbikørslen, og vi har derfor, som en ekstraordinær sikkerhedsforanstaltning, valgt at indstille al kørsel med IC4-tog indtil videre. Sikkerhed går forud for alt andet, siger koncerndirektør for DSB Vedligehold Frank Olesen.
I videst muligt omfang indsætter DSB andre togtyper i de afgange, der var planlagt kørt med IC4-tog.
DSB ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår IC4-togene igen kommer i drift og afventer de nærmere undersøgelser, der bliver foretaget i tæt samarbejde med Havarikommissionen.
Koncerndirektør Frank Olesen har ikke yderligere kommentarer, før Havarikommissionen har gennemført deres undersøgelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu