DSB udfører prikkerunde i fuld offentlighed

9. maj 2012 19:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DSB udfører prikkerunde i fuld offentlighed
Billede mangler

Da DSBs medarbejdere i mandags mødte ind på arbejde på Københavns Hovedbanegård, blev de mødt af en usædvanlig udvælgelse.
Foran den sorte dør til personaleindgangen fandt en grov sortering sted. De medarbejdere, der fortsat havde et job, måtte gå ind ad døren til arbejdspladsen, mens resten blev kaldt ind til en samtale, hvor de fik at vide, at de havde mistet deres job. Det skete foran alle de passagerer, der var til stede.
Og det var bestemt ikke nogen rar oplevelse for nogen af de to grupper, fortæller Andreas Hasle.
“De har været dybt rystet over at skulle på arbejde og fået at vide, at en del af dem skulle fyres. Og når de bliver mødt med sådan en sortering ved indgangen, så mærker de det jo øjeblikkeligt,” siger formanden for Brancheafdelingen Trafik & Jernbane tilknyttet HK/Stat.
Han fortæller også om et meget rørende møde med en fyret medarbejder, der havde været 26 år i virksomheden, inden han blev bedt om at aflevere alt og forlade virksomheden.
“Han sad simpelthen og græd – en stor voksen mand. Han var fuldstændig slået ud. Det rammer desværre de fleste hårdt,” forklarer Andreas Hasle til Newspaq.
I alt 70 ansatte i det betjente salg mistede jobbet, og det var ikke bare i hovedstaden. Det skete også i Jylland og på Fyn.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra DSB.Du kan læse hele den gribende beretning her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu