ANNONCE

DSB udsat for angreb: Giver store problemer

1. september 2019 19:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Et DDoS-angreb på DSB giver søndag problemer med at købe billetter på nogle platforme.

DSB udsat for angreb: Giver store problemer
DSB oplever søndag eftermiddag problemer med billetsalgssystemerne. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Et DDoS-angreb giver søndag DSB problemer på flere salgskanaler.

Angrebet giver problemer ved køb af billet på dsb.dk, i DSB’s app, i billetautomater og hos de betjente salgssteder, oplyser DSB.

Og forsøger man at komme ind på DSBs hjemmeside, så får man mange gange at vide: “Der kan ikke oprettes forbindelse til dette websted”.

Det skete senest, da Newsbreak.dk forsøgte klokken 19.32.

Artiklen fortsætter under videoen

Et DDoS står for Distributed Denial of Service og går ud på at overbelaste en server i så voldsom grad, at den lukker ned.

Rent praktisk foregår det ved, at mange tusinde computere på en og samme tid sender gentagne forespørgsler til den samme adresse på internettet.

Hvis antallet af angreb overstiger serverens kapacitet, vil almindelige brugere ikke længere kunne tilgå siden.

DSB’s pressevagt fortalte tidligere søndag, at man fik meldingen om problemerne omkring klokken 12.30. Ved 17-tiden kan pressevagten ikke sige noget om, hvornår man forventer at problemerne er løst.

Hvis man skal med tog eller bus, skal man forsøge at købe en billet via alle salgskanaler, der er til rådighed på stationerne, hvis man ikke ejer et rejsekort, oplyser DSB’s pressevagt.

– Det kan godt lykkes at komme igennem. Men hvis det ikke er muligt at købe en billet via app’en, så skal man forsøge at købe en billet i 7-eleven eller via vores billetautomater.

– Det er kun på de digitale salgskanaler, at vi oplever problemer. Men man kan også købe en billet til både tog og bus på Din Offentlige Transport (DOT)’s app, for den virker, siger han.

Rejsekortets ind- og udtjekningsstandere er ikke påvirket af angrebet.

Det er også muligt at tanke rejsekortet op via de tilgængelige rejsekortautomater på stationerne.

– Hvis det er helt umuligt at købe en billet, skal man ikke misse sit tog. Man skal bare stige om bord og så tage kontakt til togpersonalet, der er informeret om problemerne, siger pressevagten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu