Kriseplan: DSB vil fyre 300 medarbejdere

14. februar 2013 06:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kriseplan: DSB vil fyre 300 medarbejdere
DSB

Effektiviseringer gør, at DSB nu vil fyre 300 medarbejdere. Foto: René Strandbygaard.

DSB vil fyre op mod 300 medarbejdere som led i effektiviseringer af den kriseramte virksomhed, som skal spare omkring en milliard kroner. Det fremgår af breve, som DSB har sendt til de regionale arbejdsmarkedsråd, der skal underrettes før større fyringsrunder. Det skriver Børsen.

 

Personaledirektør i DSB, Steen Schougaard, bekræfter, at der er fyringer på vej, men vil endnu ikke sige, hvor mange der bliver ramt.

»Det er endnu for tidligt at sætte et endeligt tal på antallet af opsigelser. Der pågår i øjeblikket forhandlinger, der alt efter resultat kan ændre i antallet af opsigelser,« siger Schougaard til avisen.

DSB er i krise på grund af faldende indtægter og stor gæld. Selskabet skal derfor reducere udgifterne med en milliard kroner inden 2014. Omkring 100 fyresedler ventes at ramme det administrative personale.

»Jeg er skuffet over, at man igen skærer i det administrative personale. Nu har man skåret over 1.200 stillinger på HK-området inden for de sidste 12 år,« siger Andreas Hasle, der er formand for HK Trafik & Jernbane, der organiserer denne personalegruppe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu