ANNONCE

DSU-formand kalder terror-teater for kynisk

19. januar 2012 12:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DSU-formand kalder terror-teater for kynisk
Billede mangler

Breivik-stykket er et kynisk reklamestunt for Caféteatret.
Sådan lyder meldingen nu fra Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU), efter det i dag er kommet frem, at teaterleder Christian Lollike vil opsætte et stykke baseret på den norske massemorder Anders Behring Breiviks manifest.
“Det er jo den kyniske betragtning den her teaterdirektør har lagt for dagen. For mange af os i DSU, som har mistet folk vi kendte, der er det alt for tidligt. Det er i endnu højere grad en manglende respekt for mange af de overlevende og de pårørende,” siger Peter Hummelgaard Thomsen formand i DSU, der er den danske pendant til Norske Arbeiterpartiets Ungdomsforbund, hvis sommerlejr sidste år blev ramt af tragedien.
Peter Hummelgaard Thomsen kalder det et reklame fra et lille teater, som vil tjene penge på en tragedie.
“Den her teaterdirektør ved udemærket godt, at det er meget kontroversielt, og det kan give noget reklame, det har det jo allerede gjort for Caféteateret, hvor der sikkert i forvejen ikke kommer særligt mange,” siger han.
DSU-formanden håber, at teateret ikke vil fremføre stykket.
“Jeg synes virkelig, at teaterdirektøren skulle tage at overveje det en ekstra gang, det her er alt for følsomt,” siger Peter Hummelgaard Thomsen.
Faren til Breiviks danske offer, Hanne Anette Balch Fjalestad, vil have stykket stoppet.
“Jeg synes bare, at de skulle stoppe det. Jeg synes ikke, det skal gå i gang. Det er, hvad jeg mener om den sag,” siger Per Balch Sørensen til Newspaq.
Teaterleder af Caféteatret, Christian Lollike, har valgt, at han kun vil udtale sig til Politiken og DR2’s Deadline. Det oplyser hans presseansvarlige til Newspaq.
Skuespilleren Olaf Højgaard er hovedrolleindehaveren. Det har efter gentagne forsøg heller ikke været muligt at få en kommentar fra ham.
77 mennesker mistede livet den 22. juli sidste år. Heraf 69 på den norske ø Utøya og otte i Oslo Centrum.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu