DSU vil have finansskat: Kom ind i værdikampen, Helle!

14. februar 2013 16:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DSU vil have finansskat: Kom ind i værdikampen, Helle!
Billede mangler

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) er glad for, at SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), torsdag har meddelt, at en europæisk skat på finansielle transaktioner er den rigtige vej at gå for Danmark.

 

»Jeg er meget positiv over for Jespers udmelding. Det er helt nødvendigt, at Helle (Thorning, red.) og andre går ud og bakker op om, at Danmark også i europæisk sammenhæng skal smide finansskatten på bordet,« siger DSU-formand Camilla Schwalbe.

Dermed går de socialdemokratiske unge imod regeringsgrundlaget, hvor der står, at regeringen ønsker en global – ikke en europæisk finansskat.

Især indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) har udtrykt bekymring for, at en europæisk finansskat vil svække Europas konkurrenceevne og i sidste ende gå ud over dansk jobskabelse.

»Vi så op til 2008, hvordan finanssektoren havde succes med at kaste verden ud i en afgrundsdyb krise, vi endnu ikke er ude af, og vi har en bunden politisk opgave i at regulere finanssektoren, så det ikke sker igen,« siger Camilla Schwalbe på dagen, hvor EU-Kommissionen har fremlagt sit seneste forslag til en finansskat.

»Med det nye forslag vil handel af værdipapirer blive beskattet, uanset om de handles mellem finanshuse på Bahamas. Det er en skat, der rammer alle, og derfor vil det ikke betyde, at de finansielle transaktioner vil forsvinde fra Europa, tværtimod kommer man spekulationen til livs,« siger DSU-formanden, der har en klar opfordring til Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af regeringen:

»Gå ind i værdikampen og tag ansvar for, at vi ikke kaster verden ud i en krise igen. Brug nu det europæiske samarbejde til at indføre en finansskat, der er ingen grund til at være bekymrede længere. Socialdemokraterne skal komme ind i værdikampen,« siger Camilla Schwalbe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu