ANNONCE

Du bør sætte din gamle iPhone til salg i dag

4. september 2019 10:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hvis du gerne vil have fingre i en af de nye iPhones, gør du klogt i at sælge den gamle, før de nye er blevet lanceret.

Rygterne svirrer, efter Apple har inviteret indenfor den 10. september. For det plejer at betyde nye iPhones.

Det er i skrivende stund henholdsvis 355 dage og 320 dage siden, iPhone XS og XR blev frigivet på markedet. Ifølge Macrumors er der derfor god grund til at vente med at købe en ny iPhone nu. Til gengæld bør du overveje at sælge din gamle. For med nye telefoner følger faldende priser på de gamle modeller.

Ifølge en undersøgelse fra Compare and Recycle er priserne på brugte iPhones meget lave i juni og juli, mens de historisk stiger i løbet af august, skriver britiske Telegraph.

Efter lanceringen af nye modeller, som typisk er i løbet af september, sker der til gengæld et dyk i priserne, viser undersøgelsen.

Hvad må det koste?

Overordnet set er det dog ret let at sælge sin gamle iPhone, fortæller Torben Vognsen, der er chefredaktør på techmediet Input. Men det er et spørgsmål om at sætte prisen rigtigt.

– Hvis man sætter noget til salg på eksempelvis DBA, så skal man vide, at folk er frække som slagterhunde. De byder gerne flere tusind kroner under. Der skal man have is i maven, råder han.

En tommelfingerregel er, at du skal sætte prisen 500 kroner over det, du rigtig gerne vil have for den, men samtidig skal forvente at få 500 under det, du egentlig håbede på.

Og uanset prisen er iPhone stadig en af de bedre telefoninvesteringer, hvis du planlægger at sælge den videre.

– En iPhone holder faktisk prisen rigtig godt. Også efter der er lanceret nye modeller. Det er en af de ting, der bliver undervurderet, når man køber en Apple-telefon, siger han og tilføjer:

– Der bliver altid talt om, at prisen er høj, men brugtprisen er til gengæld også meget højere. Så du får flere af dine penge tilbage igen.

Artiklen fortsætter under videoen 

Og mens en tre år gammel iPhone sagtens kan sælges, er det sværere med en tre år gammel telefon fra Samsung, påpeger han.

Mikkel William Nielsen er projektleder for blandt andet forbrugerelektronik hos Forbrugerrådet Tænk, og han peger på, at du husker at få ryddet ordentligt op på telefonen, før du sætter den til salg.

– Tag backup af dine billeder og alt, hvad du ellers skal bruge, og få så fjernet, hvad du har liggende på telefonen.

For at slette indholdet skal du gå ind under generelt og trykke på nulstil.

Det er også vigtigt, at du logger af iCloud og App Store. Ellers kan køberen ikke benytte sig af funktionerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu