ANNONCE

Du kan komme i problemer når du sælger din bil

15. januar 2021 06:01 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hos FDM har man en klar anbefaling

Du kan komme i problemer når du sælger din bil
Købere af brugte biler har nu færre dage til at blive registreret som ejer af deres køretøjer. Genrefoto.

Den 1. januar 2021 trådte en lov i kraft, der har betydning for alle, der køber en brugt bil i fremtiden.

Det handler om omregistrering af bilen, og det har indflydelse på både køber og sælger.

For købers vedkommende betyder ændringen, at den brugte bil skal være omregistreret, inden der er gået fire hverdage.

Sker det ikke, risikerer man en bøde, hvis det går op for politiet, at bilen ikke er registreret korrekt.

Glæde hos FDM

Indtil den 31. december 2020 havde køber tre uger til at få forholdet bragt i orden, og den kortere frist vækker blandt andet glæde hos FDM, der længe har anmodet om den kortere frist.

Hos FDM anbefaler man, at køber og sælger omregistrerer bilen sammen, mens man alligevel afslutter handlen, og Casper Schad, advokat i FDM, fortæller Newsbreak.dk, at det ikke er et særsyn, at en brugtbilskøber glemmer at omregistrere sit køretøj.

– Vi har alle dage fået henvendelser fra folk, der har solgt en bil privat og fundet ud af, at køberen ikke har omregistreret den, siger Casper Schad til Newsbreak.dk.

Det kræver ikke det store

Når man sælger en bil privat, anbefaler FDM, at man underskriver en slutseddel, at sælger sørger for at blive betalt, før bilen overdrages, og altså for at køber og sælger sammen omregistrerer bilen.

Motorstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at man kan bruge en app til at omregistrere bilen sammen, en løsning der også vækker glæde hos FDM.

– Det er ikke noget, der kræver, at begge parter står i kø på motorkontoret, siger Casper Schad.

Sælgers mareridt

Hvis køber af en brugtbil ikke får omregistreret indenfor fire dage, risikerer vedkommende en bøde på 1000 kroner, mens sælgeren risikerer en masse problemer.

Casper Schad fortæller, at hvis bilen ikke bliver omregistreret, står sælger stadig som ejer af bilen i de offentlige registre.

Sælger vil fortsætte med at betale forsikring og ejerafgift på bilen, og eventuelle parkeringsafgifter og fartbøder bliver sendt til den registrerede ejer, om vedkommende så har solgt bilen eller ej.

Derfor er det et godt råd til dem, der har solgt en bil brugt, at de efter fire dage hos Motorstyrelsen undersøger, om den nye ejer har omregistreret bilen.

Hvis ikke det er sket, kan sælger fjerne sig selv som registreret ejer af bilen og på den måde slippe for mere bøvl.

Bevidst på jagt efter en billig bil

Casper Schad tror ikke, at den nye frist for, hvornår du skal omregistrere din bil, får flere biler omregistreret i tide. Hos FDM mener man da også, at den nye frist først og fremmest kommer sælger til gode.

– Der er mennesker, der køber meget billige biler og kører i dem, til de bliver stoppet, siger Casper Schad.

De mennesker køber biler brugt for at have et køretøj med en nummerplade, der ikke skiller sig alt for meget ud i gadebilledet.

– Der er ingen tvivl om, at sælgere, ikke mindst når de sælger meget billige biler, skal være opmærksomme, siger Casper Schad.

Han råder sælgere til at være opmærksomme på, at bilen bliver omregistreret i forbindelse med salget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu