ANNONCE

Du sparer intet ved at droppe vinterdæk

4. februar 2021 19:12 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Man kan alligevel kun slide på et sæt dæk ad gangen, lyder argumentet fra dækekspert

– De fleste har en brandforsikring på deres hus. Det er jo rart, hvis det skulle brænde ned. Gode vinterdæk er i princippet også en forsikring, du køber.

Karsten Pedersen, afdelingsleder hos Superdæk Fredericia, fyldes af en noget ambivalent følelse, når han ser ud over værkstedet.

Artiklen fortsætter under videoen

På den ene side kan han kun glæde sig over, at det er væltet ind med kunder, der skal have monteret vinterdæk. På den anden side er han både forundret og fortørnet over, at så mange stadig kører på sommerdæk året rundt.

Det seneste døgns snefald har givet hans store afdeling ud til motorvejen ved Taulov 30 – 40 procent mere at lave end normalt på dette tidspunkt.  Afdelingen opbevarer 2000 par dæk for bilejerene. De fleste kommer fast to gange om året og får skiftet fra sommer- til vinterdæk og tilbage igen. Men fast år efter år er der 10 – 15 procent af kunderne, der IKKE vælger at få skiftet til vinterdæk.

Det er ærgerligt

Det ærgrer Karsten Pedersen. Først og fremmest på grund af sikkerheden, men heller ikke økonomisk er der noget argument for at droppe vinterdækket, forklarer han:

– Du kan jo kun slide på et sæt dæk ad gangen. Jeg oplever, at folk er for sent ude at få vinterdæk på. Hvis du bruger vinterdæk fra oktober til april, sparer du typisk et sæt sommerdæk. Du sparer faktisk også et sæt vinterdæk, fordi vi ofte oplever, at folk bruger vinterdækkene for lidt. Så ender de med at blive for gamle og stive.

En anden økonomisk ulempe ved at køre på sommerdækket vinteren over er, at sommerdæk typisk er dyrere, da de fleste bilister har en større fælge end til vinterdækkene.

– Der er ikke den store forskel i totaløkonomien. Det eneste, du sparer, er et ekstra sæt fælge til vinterdækkene, forklarer Karsten Pedersen.

Masser af vinterdæk

I den seneste optælling fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen kan man læse, at 372.000 biler i uge fire stadig havde sommerdæk på, mens yderligere næsten en kvart million kører rundt på “kompromiset” mellem sommer- og vinterdæk: Helårsdækket.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu