ANNONCE

Du tror det er politiet der ringer

5. marts 2021 12:33 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

En mand ringer i øjeblikket rundt til tilfældige og giver sig ud for at være fra politiet

Du tror det er politiet der ringer
Politiet oplyser, at du ikke altid kan stole på nummeret i displayet. Det kan godt være et ægte nummer, men en helt anden, der ringer. Genrefoto.

Det kan være nemt at falde i, for nummeret der står på displayet tilhører rent faktisk Midt- og Vestjyllands Politi: 96 10 14 48.

Manden i røret præsenterer sig også som politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi. Men hvis han fortsætter med at fortælle dig, at en svindler har optaget lån i dit navn, og at betjenten derfor har brug for dit CPR-nummer, kontonummer og NemID for at stoppe svindelen, så skal dine indre alarmklokker ringe.

Du skal under ingen omstændigheder udlevere noget som helst.

– Folk fra hele landet har de seneste par uger ringet til os og fortalt, hvordan de er blevet forsøgt narret på den måde.
Bare i sidste weekend havde vi omkring tyve henvendelser, og vi får stadig opkald, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på deres Facebook-side.

Ingen myndigheder ringer på denne måde

Opfordringen fra politiet lyder klokkeklart:

– Hold dine personlige oplysninger for dig selv, ring til banken og tjek eventuelt selv din netbank. Hverken vi eller andre offentlige myndigheder kunne finde på at ringe og bede om dit NemID, lyder der fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Er du i tvivl om, om det er politiet, du har i røret, så få navnet, læg på og ring op til 114 og bed om at komme til at tale med den pågældende medarbejder. Så ender du i hvert fald ikke som et offer i svindlerens kølvand, lyder den videre opfordring.

Det er altså muligt for svindlerne at få det til at se ud som om, de ringer eller skriver fra et andet nummer, end de rent faktisk gør.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu