ANNONCE

Dukker op ud af det blå efter seks år

26. januar 2020 15:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

For første gang i seks år har en tidligere så indflydelsesrig tante til Nordkoreas leder vist sig offentligt.

Dukker op ud af det blå efter seks år
Statslige medier i Nordkorea har bragt billedet her af Kim Jong-un og hustruen Ri Sol-ju. Medierne skriver, at en 73-årig tante også sidder i salen. Det er i så fald første offentlige fremtræden siden 2013. Foto: KCNA/Scanpix.

I Nordkorea har Kim Jong-uns tidligere så indflydelsesrige tante for første gang vist sig offentligt, efter at hendes mand for seks år siden blev henrettet.

Tanten, Kim Kyong-hui, er søster til den tidligere koreanske leder Kim Jong-il og spillede en fremtrædende rolle i landets ledelse i de første år efter indsættelsen af den nuværende leder.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Statslige medier i det lukkede land bragte søndag billeder af Kim Jong-un og hans kone, Ri Sol-ju. Det oplyses blot, at 73-årige Kim Kyong-hui var i samme sal.

Billederne er taget ved en nytårskoncert i Pyongyang lørdag.

Var gift med mægtig onkel

Kim Kyong-hui er enke efter Kim Jong-uns engang så mægtige onkel, Jang Song-thaek.

Jang blev henrettet i december 2013. Siden er Kim Kyong-hui ikke blevet set offentligt. Henrettelsen førte til spekulationer om, at også hans kone var blevet offer for en politisk udrensning.

I maj 2015 afviste Sydkoreas efterretningstjeneste en CNN-rapport om, at Kim Jong-uns tante var blevet forgiftet. To år senere orienterede en sydkoreansk efterretningsrapport nationalforsamlingen i Seoul om, at Kim Jong-uns tante var under behandling for diabetes nær Pyongyang.

Kim Jong-un lagde ikke skjul på sin afsky for den henrettede onkel.

– Vi greb beslutsomt ind for at fjerne afskummet i partiet, sagde han og beskyldte Jang Song-thaek for at have forsøgt at opbygge en selvstændig magtbase og dermed udfordre regimet.

Tanten er den eneste søster til landets tidligere leder Kim Jong-il og datter af Nordkoreas stifter, Kim Sung-il.

Hun er i øvrigt ikke den eneste prominente person fra Nordkorea, der har været forsvundet ud af det blå for så at dukke op igen.

Kim Jong-uns egen hustru, Ri Sol-ju, har også været forsvundet fra jordens overflade, blandt andet i ni ud af 2016s 12 måneder. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu