Dybfrost-mandag gav rekordproblemer på vejene

6. februar 2012 22:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dybfrost-mandag gav rekordproblemer på vejene
Billede mangler

Brrr… Kulden får ikke kun folk til at ryste, også landets biler lider under de ekstreme vejrforhold.

 
Faktisk var der så mange bilister, som blev fanget i det ekstremt kolde mandagsvejr, at Dansk Autohjælp ved aftenstid havde ydet assistance til mere end 2.770 biler.
“Telefonerne har været rødglødende, og vores biler har kørt uden stop fra tidligt i morges. Vi har slået vores hidtil travleste dag i forhold til aktivitetsniveau fra snestormen den 22. december 2010, hvor vi havde 2.713 sager,” forklarer vagtcentralchef Ellen Trolle fra Dansk Autohjælp i en pressemeddelelse.
Værst har det været på Sjælland, hvor der har været 1.150 tilkald, men Sydjylland har fuldt godt trop med 529 assistancer.
De fleste udkald har handlet om biler, som ikke kunne starte. Det dækker dels flade batterier, og dels helt dybfrosne biler, som godt nok har startet, men som var gået i stå igen efter kort tids kørsel, fordi motoren blev overophedet.
“Vi har også haft mere specielle sager. Vi måtte for eksempel starte et rangérlokomotiv i Ringsted og en Unimog i Køge. Det er ellers den slags biler, som vi selv kører i, og som normalt kan klare selv de mest ekstreme forhold,” fortæller Ellen Trolle videre.
Autohjælpen har derfor haft alle biler og alt disponibelt materiel på vejene i dagens løb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu