ANNONCE

Dybt bekymrende tendens: Børn bryder loven på stribe

20. december 2018 15:58 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Politiet sender i disse dag breve hjem til forældre, der ikke har styr på børnenes cykler.

Hver evig eneste dag i de mørke timer er der børn i Danmark, der bryder loven. De sætter sig nemlig op på cyklen og tager afsted mod skole, men de har glemt at have det lovpligtige cykellys på. Det vækker bekymring hos flere politikredse, der har afholdt kontroller af cykellygter på skoler.

Fyens.dk tog temperaturen på Nordager Skolen i Ringe og her fremgår det, at der tirsdag og onsdag morgen blev registreret i gennemsnit 20 cykelister, der manglede det lovpligtige lys.

– Det er jo en meget bekymrende tendens. Især her ved Rolighedsvej, som jo er så stærkt trafikeret af både biler og cyklister. Vi har jo som skole altid elevernes sikkerhed som fokus, så vi skal helt sikkert tage emnet op, når skolen starter igen i det nye år, siger afdelingsleder for Nordagerskolen, Helle Jensen til Fyens.dk.

Problemer flere steder i landet

Hos Midt- og Vestsjællands Politi var man også onsdag ude til kontrol på to skoler i Greve og én i Bjæverskov. Og de omfattende lygtekontroller vækkede opsigt for politiet, der havde travlt med at registrere de mange manglende cykellygter.

På Hedelyskolen i Greve, der blev ikke mindre end 37 cyklister stoppet uden det lovpligtige lys, fremgår det i politiets døgnrapport. Derudover fremgår det, at der ved Krogårdsskolen i Greve var flere bilister, der lige fik et råd med omkring kørsel ved skolen – men også her var der flere cyklist, der blev taget uden cykellys på.

Det fremgår i døgnrapporten at ledelsen på begge skoler ville sende en kraftig opfordring til alle forældre om at kigge på ungernes cykler en ekstra gang. Og på Skovboskolen i Bjæverskov var fem cyklister også taget uden cykellygter. Her får forældrene tilsendt et brev om forholdet med en opfordring til at få kontrolleret cyklerne.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu