ANNONCE

Dygtige hunde sendte toldere på sporet af skat

22. december 2020 22:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ifølge Toldstyrelsen er fundet meget, meget stort.

Dygtige hunde sendte toldere på sporet af skat
Kasserne gemte på cigaretter. Foto: Toldstyrelsen.

En tirsdag valgte toldere fra Toldstyrelsen at se nærmere på indholdet af en sættevogn på Esbjerg Havn.

Tolderne havde fået et tip om, hvad der gemte sig i sættevognen,  Toldstyrelsens tobakshunde blev sat til at snuse rundt, og det gav pote.

Toldstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at hundene markerede, at de havde fundet noget,  det viste sig at være 14 millioner cigaretter, og en herboende 58-årig polsk mand blev sigtet for at have forsøgt smuglet ind i Danmark. Manden nægter sig skyldig.

Ifølge Toldstyrelsen er hændelsen fra den 8. september i år. Cigaretterne kom fra Østeuropa, og Danmark var ikke det endelige mål, det var England.

Brian Fussing, politiinspektør ved Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) siger i pressemeddelelsen, at politiet har et godt og tæt samarbejde med Toldstyrelsen ved landets grænser.

Man deles om indsatsen mod narkotika og illegale varer, og man deler viden og samarbejder om efterretninger af fælles interesse.

– Dette er ikke en type beslag og en efterforskning, vi ser hver dag, siger Brian Fussing i pressemeddelelsen.

Fokus på cigaretter

Toldstyrelsen har blandt andet fokus på illegale cigaretter, og man arbejder på forskellige fronter, blandt andet med analyser, overvågning og stikprøver ved grænserne.

Ifølge Toldstyrelsen er fundet af de mange cigaretter ikke hverdagskost.

–  I Toldstyrelsen går vi målrettet efter de smuglere, der forsøger at smugle cigaretter. Beslaget er det største i nyere tid, så det er et rigtig flot stykke kontrolarbejde, tolderne har gjort. Vi skal år tilbage for at finde sager af et lignende omfang, siger Henrik Pagh Kold, kontorchef i Toldstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Ifølge Toldstyrelsen ville afgiften af de 14 millioner cigaretter, hvis de skulle sælges i Danmark, være på omkring 24 millioner kroner.

Toldstyrelsen skriver, at man har fokus på cigaretter, fordi der bliver snydt med mere end bare afgifter.

– Cigaretterne kan være produceret uden om reglerne eller være kopicigaretter og dermed være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Henrik Pagh Kold i pressemeddelelsen.

Han fortæller også, at smuglerne er kreative, når det kommer til at smugle ulovlige cigaretter.

– Derfor har vi toldere placeret i hele landet, der laver effektiv toldkontrol baseret på stikprøver, risikovurderinger og overvågning, siger Henrik Pagh Kold i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu