ANNONCE

Dyrenes Beskyttelse kimes ned

22. august 2020 12:01 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Dem, der ringer med samme spørgsmål, får samme svar.

Dyrenes Beskyttelse kimes ned
Dyrenes Beskyttelse mærker stigende efterspørgsel efter viden om pindsvin for tiden. Genrefoto.

En pindsvineunge forlader sin mor få uger efter fødslen, mens de små vejer det samme som en skolemælk, og det ved man alt om hos Dyrenes Beskyttelse, nærmere bestemt hos Vagtcentralen 1812.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral modtager nemlig rigtig mange opkald for tiden, der handler om det samme; en bekymret borger har mødt et lille pindsvin i det fri, og vedkommende er bange for, om ungen er blevet væk fra sin mor.

Dyrenes Beskyttelse skriver, at august og september er højsæson for pindsvineunger, og det er derfor, vagtcentralen modtager mange opkald for tiden.

”Vi modtager enormt mange opkald om pindsvineunger hvert år, og det er altid en god ting, når mennesker bekymrer sig om dyrene. Men hvis et pindsvin fejlagtigt bliver samlet op, udsætter man den for en unødvendig stressfaktor, som kan have store konsekvenser for dets overlevelseschance”, siger Michael Carlsen, biolog ved Dyrenes Beskyttelse.

Gør haven dyrevenlig

Hvis du ser et pindsvin i din have, og du er bange for, om det er en vildfaren unge, er det bedre, at du ringer 1812, end at du samler dyret op.

Derudover findes der en række ting, du kan gøre, for at give pindsvin, såvel som andre dyr i din have, bedre leveforhold.

Dyrenes Beskyttelse har tidligere i en pressemeddelelse slået et slag for, at haveejere lader de nedfaldne efterårsblade ligge, frem for at samle dem ind og smide dem ud.

Blade fungerer som dyner for insekter og andre smådyr, hvilket gør bladene til et effektivt spisekammer for både pindsvin og solsorte.

Derudover kan det kvas, der for mennesker måske ser ud til at rode i haven, fungere som et spisekammer for gærdesmutte og musvit, mens det er et godt vintersoveværelse for netop pindsvinet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu