Dyrereservat dræber alle sine dyr

4. maj 2017 12:29 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

"Staten tvang os til det."

Dyrereservat dræber alle sine dyr
Reservatet har aflivet alle sine løver, tigre og bjørne. Arkivfoto: SCANPIX

Et dyrereservat i Colorado har skabt ramaskrig, efter det aflivede alle sine dyr. Ejerne har sagt, at de blev tvunget til det af staten. Det skriver Fox News.

Reservatet Lion’s Gate i Colorado har aflivet tre løver, tre tigere og fire bjørne i april. Ejerne siger, de gjorde det, fordi deres ansøgning om at flytte reservatet blev afvist af kommunen. Men et andet reservat stod med åbne arme klar til at tage imod dyrene.

Andet reservat stod klar

Reservatet var nemlig blevet oversvømmet mange gange. Ejerne følte derfor, at den eneste måde de kunne beskytte dyrene på, var ved at aflive dem, nu hvor de ikke kunne flytte.

Men det er ikke alle der er enige i det. For ifølge kommunen havde et andet reservat kaldet Wildcat Sanctuary offentligt lovet, at tage dyrene ind, hvis Lion’s Gate ikke kunne passe dem.

Egoistisk valg

Wildcat Sanctuary har på Facebook skrevet, at de er i chok over reservatets valg om at aflive alle dyrene.

– Vi er i chok over det her. Vi har tidligere reddet fem andre store katte fra reservatet. Det her lader til at være et egoistisk valg af ejerne og havde ikke noget at gøre med dyrevelfærd, skriver Wildcat Sanctuary og fortsætter:

– Vores hjerter er knuste over de meningsløse drab på dyr, der fortjente meget mere kærlighed.

“Det var farligt”

Tre embedsmænd siger også, at de var blevet lovet, at reservatet ville fortsætte uanset om de måtte flytte eller ej. Men ejerne af reservatet vil ikke bøje sig og siger, at de ikke fik en fair høring.

– Kommunens ansatte tog ikke vores ansøgning eller dyrenes skæbne alvorligt. De tog ikke beboerne i kommunens sikkerhed alvorligt, står der i ejernes udtalelse.

– Vi fortalte dem, at det ikke længere var sikkert at beholde dyrene det samme sted og at vi var nødt til at flytte.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu