Dyrlæge sparket i hovedet af hest: I koma i en måned

6. december 2017 15:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den dyrlæge, der i begyndelsen af oktober blev sparket i hovedet af en hest, er i klar bedring.

Dyrlæge sparket i hovedet af hest: I koma i en måned
Den kvindelige dyrlæge, der i begyndelsen af oktober blev sparket i hovedet af en hest, er nu i bedring - men fortsat indlagt. Genrefoto: Scanpix

Den 37-årige kvindelige dyrlæge, der 5. oktober i år blev sparket i hovedet af en hest efter en ledbåndsoperation, er i klar bedring, men er fortsat i gang med genoptræning. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til SN.dk. 

– Vi har nu fået en status fra sygehuset, og hun er i klar bedring. Meldingen er, at der er gode udsigter til helbredelse, fortæller Mads Justesen, politikommissær, til avisen. Dyrlægen er i øjeblikket i gang med genoptræning på Hvidovre Hospital efter den voldsomme ulykke, der medførte, at dyrlægen lå i koma i en måneds tid med svære hovedtraumer.

Af samme grund var der naturligvis en stor interesse for ulykken og ikke mindst for dyrlægen. Newsbreak.dk talte dagen efter ulykken med Berner Olsen, der driver Kasernens Hesteklinik i Næstved, hvor ulykken skete.

En frygtelig ulykke

Det var en rystet klinikejer, Newsbreak.dk fik i tale. Han beskrev det med ordene “det værste jeg nogensinde har oplevet”, men var alligevel fattet nok til at forklare, hvad der gik galt.

– Hesten var sederet, som betyder, at den havde fået noget beroligende. Den stod op under behandlingen. Desværre er der en risiko for, at en hest pludselig kan vågne op af sin døs og helt uden forvarsel komme med en lynhurtig reaktion. Det var ret sikkert netop dét, der skete torsdag (5. oktober, red.), forklarede Berner Olsen, der selv var ved at behandle en hest i rummet ved siden af, da ulykken skete.

Hesten sparkede bagud med begge ben og ramte dyrlægen med hovene, der i øvrigt var beklædt med metalsko.

Ulykken fandt sted hos klinikken på Kommandantvej – på den gamle kasernegrund i centrum af Næstved. Kvinden blev med helikopter fløjet til Rigshospitalet.

Stadig indlagt

Dyrlægen er endnu indlagt på Hvidovre Hospital, hvor hun er i gang med genoptræningsforløbet, oplyser politiet til SN.dk.

Newsbreak.dk har været i telefonisk kontakt med medejer af klinikken, Bjarne Rode, men han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere – efter en aftale med familien til dyrlægen. I stedet henviser han til familien, der sidst i oktober har lagt følgende besked på klinikkens Facebook-profil:

Vi takker for alles bekymringer for (navn på dyrlægen). Det er dejligt og styrkende at vide, men vi beder om ro. Vi ved ikke, om det er i (navn på dyrlægen)s ånd, at hendes tilstand og forløb eksponeres på Facebook, så derfor beder vi om, at der ikke lægges mere her, før (dyrlægens navn) selv kan beslutte, hvad der skal siges.

Vi kan fortælle, at (dyrlægens navn) nu er uden for livsfare. Vi kender pt. ikke til skadens omfang og langtidsvirkninger. Der forestår et meget langt genoptræningforløb, som er godt i gang, med gode effekter.

Opslaget er underskrevet familien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu