Dystre tal: Så mange unge er praktikløse

8. april 2014 10:21 | Af: Ritzau Fokus
 
Dystre tal: Så mange unge er praktikløse
Arkivfoto. Køen af unge, der forgæves søger praktikplads er vokset 8 procent i forhold til 2013. Foto: Colourbox PHOTOPQR/L''ALSACE

Arkivfoto. Køen af unge, der forgæves søger praktikplads er vokset 8 procent i forhold til 2013.

Arkivfoto. Køen af unge, der forgæves søger praktikplads er vokset 8 procent i forhold til 2013. Foto: Colourbox PHOTOPQR/L”ALSACE

Tusindvis af unge må lede længe efter praktikpladsen, viser nye tal.

Over 12.000 unge banker forgæves på ude hos virksomhederne for at få en praktikplads. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet, skriver Fagbladet 3F.

Køen af unge, der forgæves søger praktikplads, er nu vokset til næsten 5.700 unge. Det er en stigning på 8 procent i forhold til 2013. Samtidig er næsten 6.700 unge i skolepraktik – det er 16 procent flere end sidste år.

Da elever i skolepraktik også samtidig søger praktikplads, betyder det, at der sammenlagt er mere end 12.000 unge, der forgæves søger praktik i en virksomhed.

Ifølge 3F, er det alt for mange.

– Udviklingen i antallet af oprettede praktikpladser er tilsvarende dyster, hvor vi nu i et år har set konstant tilbagegang. Samtidig kan man høre arbejdsgiverorganisationerne argumentere med, at de unge sagtens kan gøre deres uddannelse færdig via skolepraktik i praktikcentret, siger forbundssekretær i 3F, Søren Heisel.

Det er at flygte fra ansvaret – også praktikcentrenes succes afhænger af, at virksomhederne opretter praktikpladser, lyder det fra Søren Heisel.

I Dansk Arbejdsgiverforening (DA) understreger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm, at de vil stå ved deres ansvar og gøre en ekstra indsats for at skaffe praktikpladser. Han påpeger, at der har været en negativ spiral i nogle af virksomhedernes opfattelse af erhvervsuddannelserne – at de unge ansøgere ikke var klædt godt nok på.

– Vi oplyser vores virksomheder om, at der er et skifte på vej på det område. Vi håber også, at reformen og den positive omtale, der har været af den, kan give afsmitning, så virksomhederne tager flere unge ind, siger Simon Neergaard-Holm.

Det fremgår af aftalen om reform af erhvervsuddannelserne, der træder i kraft i 2015, at regeringen vil drøfte praktikpladssituationen med arbejdsmarkedets parter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu