Eadweard J. Muybridge hyldes som foto-pioner på Google

9. april 2012 07:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eadweard J. Muybridge hyldes som foto-pioner på Google
Billede mangler

Eadweard J. Muybridge, født den 9. april for 182 år, siden hyldes af Google med heste-animation – fotografen betragtes som en pioner.
 
Google’s hyldest findes på søgemaskinens forside, hvor det normale google-logo er udskiftet med en animation til hyldest for Eadweard Muybridge.
 
Eadweard James Muybridge, der blev født den 9. april 1830 – og døde den 8. maj 1904, var en engelsk fotograf med hollandske rødder. Det meste af sit liv boede han dog i USA, hvor han blev betragtet som en pioner inden for mange fototekniske områder.
 
I 1878 opsatte en række kameraer efter hinanden og lod en hest udløse dem da den løb forbi. Hans øjebliksbilleder beviste blandt andet at en hest i galop har alle fire ben oppe fra jorden samtidig. Han vandt dermed et væddemål om en præmie på 25.000 dollar for forretningsmanden Leland Stanford.
 
Eadweard James Muybridge opfandt også zoopraxiskop, en indretning for at vise levende billeder. Denne blev forløberen for film af celluloid, en teknik som fortsat bruges i de fleste biografer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu